Идеи за дизайн, за да се отървете от усещането за малко пространство

Ако се чувствате претоварени от малкото или ограничено пространство в дома или апартамента си, не сте сами. Всички ние се сблъскваме с този проблем в даден момент. Точно затова hamalski.com ви представя няколко хитри дизайнерски трика и идеи, за да направите вашето пространство да изглежда по-голямо и просторно.

Как да се отървете от усещането за малко пространство?

Ще проучим различни идеи и съвети, за да увеличите пространството, което имате и да се отървете от усещането за малко пространство. Прилагайки тези техники, ще може да се насладите на по-просторна и удобна къща или апартамент.

Бели цветове за стени и тавани

Докато по-тъмните цветове поглъщат светлината и правят стаята уютна, по-светлите цветове отразяват светлината и правят стаята да изглежда ефирна. Поради тази причина използването на бели или подобни тонове в една стая ще я направи да изглежда по-голяма. Ако не харесвате бялото, може да опитате със светло зелено и светло синьо. Това са студени цветове и ще дадат подобен ефект.

Еднакъв цвят за всичко

Изберете мебели, аксесоари и завеси с различни цветови нюанси на стените. Важно е, да изберете по-светли нюанси. Това намалява контраста и смесва различни елементи. Цветът е важен фактор в интериорния дизайн и може да се използва за много цели.

Почистете прозорците за повече светлина

Колкото по-светла е една стая, толкова по-просторна ще изглежда. Освен това, прозорецът извежда изгледа извън къщата, което не позволява на хората да забележат размера на стаята. Почистете прозорците отвътре и отвън с препарати за почистване на стъкла. Ако имате оцет в къщата, той може да се използва и за почистване на стъкло.

Избягвайте да криете пода под обемисти мебели

Ако търсите съвети, как да направите хола си по-голям и по-светъл, не купувайте обемисти мебели. Винаги може да планирате и наемете хамали за почистване на апартамент, след, което да помислите за различни размери и да избегнете този проблем. Обемните и тежки мебели заемат повече визуално пространство, защото скриват голяма част от пода. Диваните могат да заемат много място, но ако имат допълнителни функции, като например места за съхранение, това им помага да се спести място.

Пространство около дивана

Ако имате дивана до стената, издърпайте го малко и оставете място зад него. По този начин ще има сенки, които ще падат, върху стената, което добавя дълбочина към размера на стаята.

Маркирайте ъглите на стаята

Ако вниманието на хората бъде привлечено от ъглите на стаята, стаята ще изглежда по-голяма. Може да поставите подова лампа или високи рафтове в ъглите, за да привлечете вниманието към ъглите. Освен това, може да използвате акцентиращи елементи с по-ярки цветове, за да привлечете вниманието към ъглите.

Използвайте огледала в малко пространство

Огледалата могат да отразяват светлината и да разширяват. Това може да направи стаята да изглежда по-светла и по-голяма. Може да използвате едно по-голямо огледало или няколко малки огледала, групирани заедно. Трябва да подхождате стратегически, докато поставяте огледалото, за да осигурите максимална зрителна площ.

Многофункционални предмети

Когато купувате мебели или други предмети, вземете неща, които имат две приложения. По този начин може да намалите броя на предметите в стаите си. Това помага да се поддържат стаите чисти, което е важно, за да не изглежда стаята по-малка.

Окачени рафтове близо до тавана

Рафт, окачен близо до тавана, може да привлече погледите на хората нагоре, което ще направи стаята да изглежда по-голяма. Такива няма да забележат липсата на свободно пространство в стаята. Това ви дава повече място за съхранение и работи като акцент, ако поставите книги или други предмети, които да привлекат вниманието на хората, още по-добре.

Това са само някои стратегии, които може да използвате, за да направите малко пространство да изглежда по-голямо. Още свежи идеи и насоки за помощ може да получите на този адрес: https://hamalski.com/pochistvane-apartament-mebeli-izvozvane. И помнете, не всички трикове може да работят за вас, но може да се вдъхновите от тях и да видите, какво работи за вас, когато декорирате дома си.

Posted by at февруари 23, 2023
Filed in category: За дома,

Comments are closed.