Ето как да съчетаете полезното с приятното – Цена за почистване на апартамент

„Съчетайте полезното с приятното … или нещо друго полезно“ – ако това вече е събудило любопитството ви, продължете да четете по-долу…

Добавете към почистването това, което винаги искате да направите, но за което традиционно не стига времето, през седмицата. Перфектно почистени под любимата ви музика или под интересна аудио книга.

Ако почистването ви включва преместване от стая в стая, такъв ход ще ви помогне. Наред с това може да се информирате и за актуални услуги и Цена за почистване на апартамент. Може да гладите, докато гледате любимия си сериал, и да миете пода, като се наведете и правите други прости упражнения. Пример Джейн Фонда, която изглежда страхотно на 77 години. Тя, например споделя, че когато чисти къщата, винаги допълва движенията си със стречинг и клякания.

Бъдете в крак с напредъка

В света са изобретени много устройства, които могат значително да улеснят живота ви. Например прахосмукачката робот ще е истинско спасение, ако имате домашни любимци. Това си има редица плюсове и минуси. Електрическа метла (акумулаторна прахосмукачка) е удобен и винаги под ръка аналог на прахосмукачка, която вече се е влюбила в много семейства. Всеки ден пречиствателите и овлажнителите на въздуха са в състояние да дадат своя осъществим принос към реда. Миенето на подове е много по-лесно със съвременните мопове от синтетични материали, които абсорбират мръсотията и водата. За контрол на праха препоръчваме микрофибърни кърпи или електрифициращи пипастери, а за по-сериозни замърсявания препоръчваме парочистачки и магически меламинови гъби .. Между другото, продават се не само специални салфетки за телевизионни и компютърни екрани, но и парцали, импрегнирани с антистатичен агент, те не само почистват екрана, но и го даряват със способността да отблъсква прахта за известно време.

Бонус: няколко лайфхака от depo.bg

Ако нямате вълшебна антистатична кърпа, напръскайте обикновен антистатичен препарат, върху екрани и полирани повърхности, тогава върху тях ще се натрупа по-малко прах. Спрей трябва да се държи на почтително разстояние от повърхността, за да се избегнат ивици. Ако се страхувате, че спреят ще развали мебелите, купете лак с антистатичен ефект.

Може да изплакнете чашата на блендера с няколко леки движения, ако налеете вода и няколко капки препарат в нея и я включите за няколко секунди. Внимателно дозирайте продукта, за да не направите непредвидено разпенено парти.

За лесно почистване на надлъжната решетка, където ръката с парцал не може да влезе, увийте мокър парцал около нож за масло и почистете пукнатините с получения инструмент.

За да почистите микровълновата, сварете в нея вода със сока от половин  лимон (или половин лимон, напълнен с вода) и оставете вратата затворена за известно време. Задушената мръсотия ще бъде по-лесна за отстраняване, а лимонът ще се справи с неприятните миризми.

Още съвети за почистване на апартамент

Активният въглен, поставен по рафтовете, ще ви помогне да се отървете от неприятните миризми и излишната влага в хладилника.

За да се справите с лошите миризми, идващи от мебелната тапицерия, напръскайте я с водка от спрей и я оставете да изсъхне.

За тези, които обичат натуралните продукти, препоръчваме също любимата на всички горчица (за миене на чинии и пране на мазнина), оцет (дори ръжда) и сода (всички я знаем от чудотворното почистване на чаши от чай и много други) като почистващи продукти).

Като абсорбент за почистване на килима много хора използват нишесте, разпръскват го на пода, разтриват го малко, изчакват известно време и след това събират потъмнелите бучки с прахосмукачка.

Както знаем, солта помага срещу мазни петна по дрехите, а ако поставите мазно петно върху тапета или тавана, тебеширът със същия успех попива мазнина.

Ако сте използвали цветна фугираща смес между плочките, не мийте цялата стена, под или гръб с домакински химикали, това може да обезцвети тези красиви фугиращи смеси. В този случай оцетът отново може да ви помогне. Почиства много по-добре. Действието му срещу плесени обаче не е много дълготрайно. Ето, защо не забравяйте от време на време да третирате шевовете със специален противогъбичен агент.

Още трикове в почистване на дома

Може да използвате успешно паста за зъби, за да премахнете  зеленината от плочките; почистващ препарат за хладилници за измазване на пластмасови дограми; лакочистител без ацетон за премахване на петна от пластмаса.

Разтвор на лимонена киселина се справя с почистването  на чайника от котления камък много по-добре от прехвалената Coca-Cola.

Експериментирайте с продукти, които не са съвсем по предназначение.

Внимание: първо тествайте, върху малко парче – в случай, че  се окаже твърде агресивно.

Източник: https://www.depo.bg/ceni

Posted by at февруари 21, 2023
Filed in category: За дома,

Comments are closed.