Съвети за избор на полипамучно спално бельо

Полипамукът е вид памучна тъкан, която е смесена с други видове влакна, за да се подобри нейната издръжливост и да се предотврати бързото избледняване, както при чаршафите и кърпите от чист памук.

Какво е полипамук?

Спалното бельо от полипамук е особено подходящо за хора с чувствителна кожа, тъй като сместа от влакна в тъканта помага да се намали дразненето, причинено от други видове памук. Благодарение на сместа си спалното бельо от полипамук е изключително абсорбиращо и меко, което го прави отличен избор за всички с чувствителна кожа или алергии.

Как да изберем перфектния комплект чаршафи от полипамук?

Чаршафите от полипамук се предлагат в много различни цветове, десени и материали, така че можете да си гарантирате, че памучното спално бельо ще изглежда толкова красиво в дома ви, колкото и удобно. За разлика от полипамука, традиционният памук е естествено влакно, получено от растението памук, и по този начин запазва всички свойства на памука: той е невероятно мек, но същевременно издръжлив и дишащ. Полипамукът също така е издръжлив материал с гладка текстура. Съдържащият се в тях полиестер действа като бариера срещу петна и бактерии и също така увеличава живота на спалното ви бельо. Разбира се един качествен комплект чаршафи от памук със сигурност ще ви „служи вярно” много дълго време. Можете също така да избирате и от различни размери – спално бельо от 2 части, спален комплект от 4 или 5 части, размери за спалня или за единично легло.

Други често срещани материали за спално бельо

Полиестер и коприна

Спално бельо от полиестер и коприна – това  са два материала, които са изключително меки и луксозни, но същевременно са издръжливи и хипоалергенни. Тези два идеални варианта за спално бельо са от меки влакна, които абсорбират добре влагата и отблъскват петната и бактериите. И двата вида са идеални за хора с алергии или чувствителна кожа. Полиестерът е синтетично влакно, което е по-здраво от естествения памук; резултатът е издръжлив и мек материал с намалена абсорбираща способност.

Смеси от памук и лен

Чаршафите и кърпите от смеси на памук и лен са много добър вариант. Въпреки че памукът все още е основният компонент на този вид спално бельо, той е обогатен със свойствата на лена. Това го прави още по-меко и невероятно издръжливо, като същевременно запазва дишането.  Ленът е много абсорбиращ материал, който също така е устойчив на натрупване на бактерии и петна.

Posted by at февруари 14, 2023
Filed in category: За дома,

Comments are closed.