Колко струва почистване на мазета и тавани в София

Колко струва и как се определя цената по почистване на мазета и тавани в София?

Всеки собственик на жилище знае, колко хубаво и полезно е към етажната собственост да имаш право на допълнителни територии. Такива са мазе, таванско помещение, гараж, стаичка в партера или между етажите. И докато едни от тях се договарят, понеже се водят към общите територии, то други се полагат с етажната собственост. Покупката им е включена в цената на жилището.

За какво трябва да следим при покупка на жилище

Много пъти при избора и покупката на апартамента забравяме да огледаме допълнителните терени. Често това е свързано с куп главоболия в бъдеще. Така например, от предните собственици може да са останали камари с боклук в мазето или стари мебели, дрехи наподобяващи парцали и какво ли още не на тавана. Понякога допълнителните територии са заемани от строителни отломки в насипно състояние, чието премахване е изключително трудоемко.

В 90% от случаите, терените като мазе и таванско преливат от много боклуци и вещи, останали в наследство от предишния собственик.

И така като нов обитател на своя нов дом, на вас се пада честа да се погрижите за всичкия този безпорядък.

Време е да отделите време и ресурси, да пригодите мазето по начина, който самите вие искаме.

Съвет: Много по-лесно ще е да наемете фирма. Такава ще се погрижи за всичко лесно, бързо и за минимална цена, спестявайки вашите усилия.

Колко ще струва ли – почистване на мазето в София от фирма?

Как се формира цената и още интересни неща ще откриете следващите редове на тази статия.

Фактори, определящи крайната цена по почистване на мазе в София

Може би най-важния въпрос, който интересува, е колко ще струва почистването на мазета и тавани. И това е нормално, ако предстои или сте започнали основен ремонт на дома. Кои са факторите, от които се влияе крайната цена на услугата? В идните редове ще открием подробна информация за тях, както и как оказват влияние за формирането на цената.

Улеснен достъп за работа в деня на почистването

Тук идеята е екипите на фирма по почистване на мазета и тавани да имат улеснен достъп да паркират товарния бус или кола в близост до входа на сградата и на разстояние 10 метра. Когато разстоянието е повече от 10 метра, това завишава цената на услугата и усложнява самата процедура по товарни дейности.

Квадратура на мазе или таван

Колко голяма е територията на таван или е мазе? Това е друг важен фактор за определянето на крайна цена. Ако не знаете с точност, може да посочите приблизително. Удачни са и приблизителните размери на помещенията – ширина и дължина.

Колко боклук има за изхвърляне?

Друг важен фактор, който ще определи крайната цена на почистването на мазето, е до колко то е пълно с отпадъци – изцяло (до тавана), над половината, на половина или под половината от площта на помещението.

Вид отпадъци в мазета и тавани

Това какви са отпадъците в мазето или на тавана има определяща роля над цената.

Те могат да се разделят на следните типове:

строителни отпадъци;

битови отпадъци;

дребни боклуци и вещи;

повредени, износени, стари или цели мебели и други едри;

различни предмети (в това число сувенири и други)

всякакви дребни боклуци, които могат да бъдат събрани в чували, за да се изнесат от помещението.

В заключение:

Като цяло крайната цена по почистване на мазета и тавани в София се определя от редица фактори. Именно, заради това може с право да се каже, че се формира крайна индивидуална цена за всеки проект.

От фирма РАШКО КОМ извършват безплатен оглед на място. Може да бъде посочена и приблизителна цена за почистването, а това най-лесно може да стане с предоставяне на снимки на помещението.

Posted by at юли 2, 2021
Filed in category: За дома,

Comments are closed.