3 обновяване или извозване на стари мебели

Има поне три ефективни начина за обновяване на стари мебели или извозване на стари мебели

Старите мебели създават уникална атмосфера в интериора. Независимо, дали са ценна семейна реликва или са закупени от местен битпазар, те може да станат истинска украса за стая. Достатъчно е да освежете и придадете нов блясък. Продуктите от дърво, предлагани в магазините, го правят относително по лесен начин за защита на мебелите за дълго време, вдъхвайки им нов живот.

Ако все пак идеята за обновени мебели, не ви допада, винаги може да потърсите експерти ПОЧИСТВА КОМ – извозване на стари мебели.

Обновяването на стари мебели трябва да започне със задълбочена оценка на състоянието на повърхността, въз основа на която може да се планира метод за обновяване и да се изберат подходящите продукти.

1) Освежаване покритието на дървени мебели

Най-лесният начин за възстановяване на шкаф, стол или скрин е покриването на стари надраскани, повредени или износени дървени повърхности с нов защитен слой. Подобна процедура е ефективна, когато състоянието на мебелите се оценява като прилично и влошаването на качеството поради употреба, изтичане на времето или злополучни произшествия не са ги повлияли значително. В този случай можете да покриете стария пласт лак със следващия. Цветовата схема на мебелната повърхност трябва да бъде изравнена, а всички видове драскотини. Така всички изтъркани или избледнели места могат да станат по-малко забележими.

Преди да започнете да рисувате, понякога е необходимо да проверите дали предишният пласт лак е засъхнал. За да направите това, може да извършите прост тест, като избършете повърхността на мебелите на незабележимо място с лека кърпа, навлажнена с чист алкохол. Лакът ще остави следи от мръсотия, върху тъканта на парцала.

Мебелите, покрити с лак, най-често са антични. Тяхното възстановяване е доста обезпокоително и изисква търпение и значително количество работа, така че е по-добре да дадете на такива мебели приоритет  за ремонт. В същото време лакираните мебели могат лесно да се актуализират със собствените ви ръце.

2) Премахване на стар и прилагане на нов пласт

Ако старото покритие е много повредено и нанасянето на нов пласт лак изисква то да бъде премахнато има два начина това да стане. За премахване на старите бояджийски покрития от дърво. Първият метод е механичен. За целта се използва шкурка или механична шлифовъчна машина, подходяща само за мебели с прости форми, изработени от масивно дърво. Всички сложни декоративни елементи може да не могат да се почистят напълно с този метод. В този случай трябва да се приложи вторият метод – химичен. Специални агенти, нанесени върху стари повърхности. С този метод можете лесно да премахнете стара боя, дори от фурнировани мебели. Почистените мебели могат да бъдат покрити с лак, масло, байц, боя или импрегнирани.

3) Топ лак

Силно повредени мебели, шпакловки или силно обезцветени, например поради продължителен контакт с вода, могат да бъдат върнати в употреба, като ги боядисате с непрозрачни дървени бои.

Подобряването на външния вид на някои мебели е изключително трудоемко, особено когато повърхността се състои от много пластове стара боя и лак. Разбира се, те могат да бъдат премахнати последователно, но това отнема значително време. При реставрацията на мебели, както и в изкуството на интериорния дизайнът като цяло, дизайнът е от първостепенно значение. Понякога избърсването на последователни покрития и защитата на повърхността с прозрачен лак може да има неочаквани ефекти.

В заключение:

Възстановяването на стари мебели може да бъде изключително приключение. Така може да придадете на старите предмети нов блясък или съвсем различен вид. Съвременните тенденции в интериорния дизайн поставят силен акцент върху антиките. Последните или са реновирани или ремонтирани. Старите мебели придават на интериора нов, необичаен характер, а ако имате повече от тях и се чудите, какво да ги правите вижте на ПОЧИСТВА КОМ цени за извозване на стари мебели.

Posted by at юни 30, 2021
Filed in category: За дома, and tagged with: ,

Comments are closed.