Защо трябва да спите на тъмно

Здравият, здравословен сън е от съществено значение за пълноценното функциониране на всички телесни системи. Безсънието и хроничната липса на сън водят до стрес и преждевременно стареене. Защо е толкова важно човек да заспи достатъчно и да го прави през нощта, на тъмно?

Sanovnika.com ни представя тайната страна на нещата по необичаен начин. Научете повече за тълкуването на сънищата и още:

Знаем, че един час сън преди полунощ е равен на два часа, след това. Каква е причината за това? Факт е, че по-близо до нощта хормонът мелатонин, който е отговорен за здравословния сън, носи обновление и здраве на цялото тяло. Той започва да се произвежда интензивно в човешкото тяло. Следобед се произвежда друг хормон – серотонин, който „обича” слънцето, шоколада и дневната светлина – серотонинът е отговорен за жизнеността и доброто настроение.

Всичко, обаче е циклично и с настъпването на тъмнината идва времето на мелатонин. Благодарение на неговото действие започваме да изпадаме в сън, по време, на който се активират процесите на регенерация, което помага да се поддържа здравето, младостта и красотата.

Липсата на сън прави човек нервен и раздразнителен (преди това са били изтезания). Апетитът се увеличава, което води до набор от излишни килограми. Липсата на сън е стрес, по време, на който интензивно се произвежда друг хормон, кортизол, „изяжда“ мускулите и е отговорен за натрупването на мазнини.

Хората от нощния живот се ограбват. Природата „вгражда“ в човека необходимостта от ранни възходи и не много късни светлини. Нощните бдения пред компютъра или замръзват в нощните клубове, последвани от сън до пет вечерта на следващия ден отслабват имунната система на човека, повишават раздразнителността и водят до хронична умора.

Дневният сън не е пълен заместител на нощния – мелатонинът. Той не се произвежда, което означава, че тялото не почива пълноценно.

Липсата на нощен сън води до недостатъчно производство на мелатонин, в резултат, на което организмът не получава своето и се износва по-бързо. Така че нощният живот е друг лош навик в списъка на вече известните.

Върхът на активното производство на мелатонин:

От полунощ до два сутринта – трябва да спите по това време, защото здравето на човека зависи от това. Научете се и Кои сънища не трябва да се игнорират.

За нормалното производство на мелатонин трябва да водите здравословен начин на живо , да регулирате режима на деня, да си спомняте себе си в детството – децата започват да искат да спят в естественото време за това – 8-9 ч., поради което стават рано, а след това преливат от морска енергия. Разберете и Как спи мъжът – какво означава това.

Posted by at април 13, 2020
Filed in category: Здраве, and tagged with: , ,

Comments are closed.