Какъв цвят е вашата кухня

Какъв цвят трябва да бъде вашата кухня, така че да радва окото и да е едно от любимите места за семейни ястия и приятелски събирания?

В крайна сметка това не е гардероб и следователно изборът на цвят въз основа на „харесва ми – не ми харесва“ няма да помогне тук.

Цветовата схема на пространството, около нас се подчинява на нейните закони. И само с успешна цветова схема, приготвянето и употребата на храна във вашата кухня ще даде дължима радост и усещане за вътрешен комфорт.

Тук може да видите за Изхвърляне на печка от мазе до таван.

На първо място, експертите препоръчват да направите избор, като вземете предвид размера на кухнята, текстурата на материалите, осветлението и допълнителните цветове в стаята – това са компонентите, които формират цялата картина на възприятието.

И така, какво трябва да знаете за космоса? Светлите цветове могат визуално да го разширят, да добавят „въздух“ в малка стая и, обратно, твърде плътните тъмни нюанси скриват разстоянията. Мебелите с тъмен цвят ще бъдат подходящи в кухни с големи кадри, това ще им добави малко интимен комфорт.

Възприемането на цвета на кухненските мебели ще зависи от неговата текстура. Грубите повърхности изглеждат по-тъмни, отколкото са в действителност. Освен това, ако те са леки, премахването на замърсители ще бъде обезсърчаваща задача.

Също така цветът ще изглежда различно в зависимост от интензитета на светлината. Така че, ако в кухнята няма достатъчно светлина, е по-добре да се даде предпочитание на светлите нюанси, а по-тъмните мебели ще помогнат да се избегне излишната светлина.

Ако не се страхувате от експерименти, може да играете с цветови комбинации и да изберете мебели в контрастни нюанси: това могат да бъдат тандеми с ярки и пастелни цветове или два нюанса, близки по тон. По-малко острите контрасти имат успокояващ ефект, върху човешката психика.

Опитните дизайнери препоръчват да бъдат внимателни с ярки цветове – те могат да преобразят кухнята в снимка от списанието, но твърде наситените нюанси стават уморителни и досадни с течение на времето.

Внимавайте, ако кухнята е част от хола или трапезарията. В този случай е необходимо предметите от кухненските мебели да са в хармония с общия стил на съседните стаи. Въпреки, че експертите не забраняват да експериментирате, ярки акценти има къде да бъдат. Основното нещо е да не прекалявате, освен ако, разбира се, не си поставите задача да превърнете кухнята в музей на поп изкуството.

Цветовата схема на кухните се стреми към естествени нюанси: жълт лен, мляко, тютюн. Въпреки че любителите на ярките цветове също ще намерят модели по свой вкус.

Източник: www.rashko.com

 

Posted by at януари 8, 2020
Filed in category: За дома,

Comments are closed.