2 от най-мръсните неща в кухнята

Дори в най-чистата кухня има някои опасни места, където бактериите се образуват почти непрекъснато. Тъй като разпространението на определени микроорганизми може да бъде опасно за здравето на цялото семейство, всяка домакиня трябва да знае, на какви места и предмети в кухнята трябва да се обърне специално внимание.

За почистване на апартамент с отпадъци в София.

И така, 2-те от най-мръсните предмети във всяка кухня:

  1. Дръжки на вратите на чекмеджетата и хладилника

Точно ръкохватките са едни от най-опасните места в кухнята. Учените откриха, че микроби от месо, птици и риба в големи количества могат да бъдат намерени на дръжката и вратата на фризера. В този момент, когато домакинята вкарва или изважда тези продукти, дори опаковани в торби или филм, микробите от ръцете падат, върху дръжката на фризера. Така осъзнаваме, че трябва да измием ръцете си, след контакт с месо или риба, но забравяме за необходимостта от премахване на микроби от вратата на фризера. Така дръжките на шкафовете се замърсяват с бактерии, когато в момента на рязане на месо или риба имаме спешна нужда да извадим нещо от там. Често просто изплакваме ръцете си бързо или напълно пренебрегваме тази процедура, оставяйки опасните бактерии по вратите. По-късно те ще попаднат на вилица или лъжица, след това, върху чиния и храна в нея, а след това в храносмилателния тракт. Разбира се, бактериите постоянно ни заобикалят и имунитетът ни се опитва да им попречи да навредят на здравето ни. Но бактериите от месо и риба са едни от най-опасните в нашата кухня, така че трябва да защитите себе си и близките си, като измиете ръцете си със сапун и избършете ръцете и вратите с дезинфектанти навреме.

Точно дръжките са едно от най-опасните места в кухнята.

  1. Кухненска дъска

Когато използвате кухненски дъски, си струва да обърнете специално внимание на рязането на месо, птици и риба. Други продукти, като зеленчуци или хляб, не съдържат толкова опасни микроорганизми, които могат да се заселят върху обектите. Трябва да имате в кухнята няколко дъски за различни продукти. За хляб е най-подходяща дървена дъска, която след нарязване на хляба е по-добре да не се мие, а да се избърсва със суха, чиста кърпа. За зеленчуци, плодове или сирена е по-добре да използвате дъски, изработени от висококачествена пластмаса. Особено важно е да имате отделна дъска за риба и месо, за предпочитане пластмасова или стъклена. С тези материали е най-лесно да се отмият всички остатъци от храна. Не се препоръчва използването на дървена дъска за рязане на месо и риба, дори и използването на силни почистващи препарати, почти невъзможно е да премахнете всички, следи от микроорганизми от такава дъска.

Следвайки тези лесни на пръв поглед указания, може да имате едно 50% по-малко микроби в кухнята. Мястото, където приготвяте всичката си храна.

Източник: bratstvoto.com.

 

Posted by at януари 7, 2020
Filed in category: За дома,

Comments are closed.