Цени за натрошаване и извозване на стари мебели

Мебелите не са четка за зъби. Те не се променя на всеки два месеца. Купувате мебели, за да ви служат вярно поне 5-6 години. Въпреки това, по време на работа, експлоатационният живот на мебелите може да бъде значително намален.

Съществуват няколко прости правила, които пазят мебелите за дълго, ако смятате, че те във вашия случай няма да са ви полезни, проверете за цени за натрошаване и извозване на стари мебели.

  1. Избягвайте пряко излагане на светлина

Мебелите, които са под постоянна слънчева експозиция, просто изгарят и губят цвета си. С течение на времето това става забележимо, особено ако трябва да смените елементите заради текущ ремонт.

  1. Избягвайте прекомерното излагане на топлина.

Екстремните температури (твърде високи или твърде ниски) също оказват неблагоприятно въздействие, върху качеството на мебелите. В идеалния случай мебелите трябва да бъдат разположени на не повече от 1 м от източника на топлина. Препоръчителната температура при съхранение и работа е +10 до +25 градуса. Не поставяйте върху повърхността на мебелите горещи елементи (желязо, чинии с вряща вода, горещи чаши и т.н.).

  1. Избягвайте влага

Влажност от около 60-70% е идеална за мебели. Опитайте се да поддържате постоянно, използвайки овлажнители. Капките влага могат да повлияят неблагоприятно над целостта на мебелната конструкция. Те водят до изсушаване или подуване на мебелни елементи.

Почистването на мебели също се препоръчва да става само със суха кърпа.

  1. Бъдете внимателни.

Ако повърхността на мебелите е мръсна, опитайте се да махнете замърсяването възможно най-бързо. Ако петното остане дълго време, ще проникне по-дълбоко и ще е по-трудно да го премахнете.

Ако следвате тези четири прости правила, ще увеличите значително живота на мебелите си.

Ако се нуждаете от изхвърляне на старите мебели, поръчайте в https://www.bulkom.com.

 

Posted by at юли 1, 2019
Filed in category: За дома,

Comments are closed.