Иновационни интериорни врати

Вратите са основен елемент от стила и красивото излъчване на всеки един дом. Те показват неговия характер и са важен елемент от интериора.

Разнообразието им се дължи на отделните стилове, в зависимост от климата на даден регион или културната идентичност на населението.

В зависимост от материала, от който са изработени, разнообразието им също е голямо – масивно дърво, PVC,  MDF, HDF, ПДЧ, гладки фурнировани или стъклени врати.

Интериорните врати могат да бъдат със стандартна широчина и висоина или по поръчка, в зависимост от потребностите на клиента. Моделите са с  разнообразни цветове и текстури, така че има за  всеки стил и вкус. Съвременните модели са новаторски дизайн и технологии. Класическите архитектурни периоди също играят голяма роля за съвременния дизайн на днешните интериорни врати.

Ето и някои от основните стилове във времето:

Новоевропейски стил- характерен е с високата си класа и френската арт архитектура, резултат от съчетаване на естетическото с всекидневното.

Традиционен стил- това е един от най- функционалните стилове; повлиян от историческите и класически дизайнерски идеи от най- ранните врема на новия континент Америка.

Викториански стил- вратите му са необичайни, характерни с романтичен дизайн, богат с ефектни орнаменти.

Кънтри стил- характеризира се с два основни вида: стъклена конфигурация и тип панел. Голямо ранообразие от врати, състоящи се от квадрати, поставени във вдлъбнати панели.

Модерни интериорни врати-  съвременния вид се характеризира с изчистени геометрични линии. Тук голяма роля имат индустриалните метали стомана и бетон, които позволяват да се внедри  голямо количество стъклена част както при един прозорец, така и при една врата и по този начин се създава отворено и въздучно пространство и позволява влизане на слънчева светлина.

Интериорни врати по последна мода- към днешна дата на пазара изборът от стилове е огромен- като се започне от класическия и се стигне до днешните иновационни и екстравагантни модели. По отношение на материалите, някои от тях дори е невъзможно да си ги представите- както поотделно, така и във всякакви комбинации: масивно дърво, кожа, мозайка, плетени апликации от кокос, цветно, матирано или рисувано стъкло, вградени кристали Сваровски и още мн. др.

 

От функционална гледна точка моделите също са различни:

Плъзгащи се интериорни врати, придвижващи се по релси наравно със стената или влизат в самата стена; врати с височина до тавана; врати, сгъваеми ветрилообразни врати и др.

Много нтересни са вратите, които стоят над нивото на стената. Те са тотално различни от всички познати до този момент и предлагат ново естетическо и техническо решение.

С друга модерна визия са интериорните врати, които се сливат със стената. Те могат да се третират така както и стената – позволяват боядисване, залепване на тапет, лакиране и т. н.

С интересен дизайн са и вратите, който се характеризират с био-динамичната си линия. Извитата и закръглена повърхност е доста приятна на допир и създава много красив декоративен ефект. Предлагат се от дъб, матирано лаково покритие и в най- различни цветове.

Авангардните и екстравагантни интериорни врати със своите иновации бележат края на традиционната технология. Касата при тях е от сив емайлиран алуминий, което позволява те да бъдат монтирани на различни по дебелина стени.

Източник: http://remontira.bg/

 

Posted by at декември 6, 2017
Filed in category: За дома,

Comments are closed.