Ремонт на апартаменти – сами или с фирма?

Козметичният ремонт на апартамента, който се състои от инсталиране на стенни декори от шперплат, ремонт на стари покрития върху стени и тавани, боядисване на повърхности и подове, може да се извършва самостоятелно. Хората могат да бъдат ръководени от съветите на опитни майстори и подкрепата на лоялни приятели. Чрез съвместни усилия е много по-лесно да отговорите на реалния въпрос, как да направите ремонтите в апартамента и оптимално да изчислите всички нюанси, които естествено възникват по време на текущия ремонт.

В следващия етап от сериозния ремонт идва ред да се организира изравняването на замазката на пода, като се използва покритие, което се втвърдява бързо, за да се спести от общото време за ремонт. В бъдеще инсталирането на ВиК системите и електровръзките, които е желателно да предоставят оптимален жизнен комфорт на собствениците на дома. Те разпределят отоплителните и водопроводни тръби, както и комфортното окабеляване. Желателно е всички тези комуникации да бъдат визуално изолирани. В процеса на поставяне на мазилката върху стените, тя е желателно да се изравни до идеално естетическо състояние, като се скрият колкото е възможно повече от комуникационните кабели. След това е необходимо да се направи грунд и с него да се намокри тавана. Боядисването на подовите повърхности или обновяването на лаковото покритие, което е изгубило визуалната си естетика, се извършва по време на завършването на ремонта.

След окончателното изсъхване на шпакловката и замазката на стените може да се започне с боядисване или тапетиране. Гланцовият блясък на повърхностите, боядисани в студени тонове, обикновено придава изкуствен вид на интериора. Матовото покритие, напротив, намалява насищането на цветовете, създавайки органична аура на домашен комфорт. Въпреки това, истинската топлина на дома се постига чрез покриване на стените с тапети. С помощта на среден валяк е желателно внимателно да се подрежда всяка лента от тапетите, без да се позволява образуването на въздушни зони под нея. При процеса на сушене на залепените с тапети стени в никакъв случай не е позволено да се отварят прозорци или да се включва климатик, което със сигурност ще доведе до частично или дори пълно откъсване на тапета от стенните повърхности.

 

Източник: ЗИД КО

Posted by at декември 6, 2017
Filed in category: За дома,

Comments are closed.