Някои видове керемиди

Керамични керемиди. Това са най използвани керемиди в България. Те са подходящи за покриви с всякакъв наклон. Но за всеки случай наклона трябва да бъде поне 20 градуса. Така се гарантира оттичането на дъждовната вода. Керамичните керемиди имат много ниска цена, а в същото време са устойчиви и трайни. Те имат чудесни свойства – не задържат влага и вода.

Изкуствени керемиди. Такива керемиди приличат много на естествените. Могат да бъдат направени от цимент, пясък и вода или от други материали. В тях се слагат оцветители, за да изглеждат по-добре. Такива керемиди често пъти имат дълъг живот на употреба.

Битумни керемиди. Това са едни от най-често използваните керемиди. Те са сравнително евтини. А в същото време са много качествени и дълготрайни. С битумни керемиди си гарантирате наистина безпроблемен покрив.

Полимерни керемиди. Те много приличат на изкуствените керемиди. Правят се от различни полимери. Много майстори ги предпочитат за ремонт на покрива, заради тяхната устойчивост.

Метални керемиди. Металните керемиди също са много популярен вариант. Те успешно се използват при различни наклони за покрив. Днешните метални керемиди са много леки, лесни за монтаж и много здраве. Все пак имат нужда от малка поддръжка, затова е наложително да ги мажете със защитен грунд. Така могат да издържат дълги години.

Когато предприемате ремонт на покрива, независимо от сградата, трябва да сте наясно с материалите, които ще използвате и да ги набавите, ако не сте го направили. Винаги залагайте на качествените материали, такива, които имат гаранция. Това е много важно, когато става въпрос за покрива. Многообразието от видове керемиди е наистина голямо, затова понякога се налага консултация или експертно мнение от специалисти и фирма, която се занимава с ремонт на покриви. Разгледайте оферти от сайтове и магазини за различни видове керемиди. Запознайте се с техните недостатъци и предимства. Само така ще бъдете в състояние да направите най-добрият избор.

Източник: https://armormat.com

Posted by at декември 6, 2017
Filed in category: За дома,

Comments are closed.