Как да изберем ламинат и на каква цена

Цената на ламината в София се определя от няколко различни фактора. Колкото повече струва ламинатът, толкова по-качествена е изработката на материала. Когато закупуваме ламинат, трябва да мислим за избора си като за дългосрочна инвестиция, която ще ни служи вярно в продължение на много години.

Цената на ламината в София се определя на първо място от издръжливостта на горния слой на покритието. Устойчивостта на ламинирания паркет трябва да бъде към изтъркване, влага, ултравиолетово лъчение, колебание на температурата, издръжливост на удари. Тези параметри гарантират качествената изработка на ламинираното покритие и от тях се определя и цената на ламината в София.

Въпреки че ламинатът е известен като едно от най-евтините и универсални съвременни подови покрития, неговата цена варира в широк диапазон. Това се определя от редица фактори: материали, държава-производител, търговска марка, конструктивни особености, дизайн и др. На всичко това обаче клиентът следва да обърне внимание, когато е наясно с най-важния критерий при избора на ламинат – неговата цена. На първо място, цената на ламината се определя от класа на издръжливост на материала.

За различните помещения в дома се използват ламинати от различни класове – показатели са издръжливостта на материала и натоварването, което той може да издържи. Цената на ламината в София се определя от вида клас на материала. Според европейската си класификация класовете ламинати са 7 номера: 21, 22, 23, 31, 32, 33, 34.

Ламинираният паркет може да се лепи или монтира. Това също е важен момент при определяне на цената на ламината в София. Ламинатът, който се лепи струва по-евтино, но има редица недостатъци. На първо място, този ламинат не може да се разглоби за рециклиране. Сглобяемият ламинат от своя страна струва по-скъпо, но позволява бързото монтиране и демонтиране, което го прави предпочитан избор сред клиентите.

Цената на ламината в София се определя и от някои различни допълнителни характеристики – до каква степен той е водоустойчив, издръжлив на слънчева светлина и др.

Източник: https://bania24.com

Posted by at декември 6, 2017
Filed in category: За дома,

Comments are closed.