Какво представлява виртуална валута?

Виртуалната валута се изработва чрез компютърен код, който се основава на даден алгоритъм. Настоящата публикация ще се опита да отговори на въпроса какви са основните отличителни черти на криптовалутата. Ето и нейните характеристики:

– Тя не е материална. Това означава, че тези пари не са физически и нямат никакво изображение под формата на банкнота или монета. На свой ред това води, както предимства, така и недостатъци. Хората дълги векове са боравели с физически пари и кредитни карти или да се доверява на банките. Само мисълта да ги държи в hard drive  или онлайн портфейли му се струва стряскаща. По тази причина специалистите светват да криптовалутите да се съхраняват с трудни за отгатване пароли, а портфейлите да се защитават с множество верификации. Например, човек може да получава есемес, всеки път, когато тегли. Основен плюс е, че никой не може да бъде ограбен от крадци, когато държи парите си в криптовалута. Освен това, при Биткойна достъпността е по-висока, могат да се използват винаги и по какъвто начин човек намери за добре. С тях човек може да се сдобие с всичко, което пожелае, стига да е добре информиран.

– Не е орегурирана. Биткойн все още предстои да бъде орегулиран от правителстени или финансови органи. Създателите на Блокчейн технологията, огромните компании, правиталствата може в бъдеще да се опитат да реализират контол над криптовалутата. За сега, обаче, все още е неизвестно кой ще бъде този някой.

– Всяка сделка е необратима. Всяка една изпълнена функция е защитена, така че човек следва прецизно да попълва своите данни, когато борави с тази мрежа.

– Използването на технологията става изключително лесно и бързо. Стига човек да разполага с Интернет, той може да прави трансакции от всяко фиксирано или мобилно устройство. Покупко-продажбата на Биткойн се реализира по начина peer to peer, без да е необходимо участие на посредник.

– Криптовалутите имат способността да се делят на по-малки части. Това тяхно свойство ги превръща в лесни за реализиране в пазарно отношение.

– Малки, символични такси. Докато Payza, Paypal и Skrill, например, са с изключително големи такси, при Битокойн се удържат символични части за отделните сделки.

– Чрез своя принцип на действие peer to peer, идентифицирането на потребителите, свързани в Блокверигата е много сложно, но е възможно. Тази специфика на Биткойните позволява на престъпниците да извършват своите нечестни сделки.

– Технологията създава възможност за развитието на цял един нов свят. Блокчейн представлява напълно нова възможност, която може да реализира по-много по ефективен начин огромен спектър от дейности, свързани с всяка сфера на живота. Апликации, проекти за субсидиране, благотворителни организации, кампании за овладяване на най-тежкиет болести и др.

– Опция за получаване с компютри. За придобиване на виртуална валута е нужно да се копае с мощни компютри.

– На този етап с криптовалутата може да се спекулира. За един ден Биткойн може да претърпи огромни скокове и спадове в своята цена. Например, през 2013 г. той става    1 300 долара за единица и само 3 дни той вече е 600 долара. Едно изказване в популярна медия, публикация в блога на компютърен инженер, разпространен слух или неаргументирано изказване лесно променят цената в краторочен аспект.

Източник: FOREX FACTOR

Posted by at декември 6, 2017
Filed in category: Финанси и бизнес,

Comments are closed.