Иновационни интериорни врати

Вратите са основен елемент от стила и красивото излъчване на всеки един дом. Те показват неговия характер и са важен елемент от интериора.

Разнообразието им се дължи на отделните стилове, в зависимост от климата на даден регион или културната идентичност на населението.

В зависимост от материала, от който са изработени, разнообразието им също е голямо – масивно дърво, PVC,  MDF, HDF, ПДЧ, гладки фурнировани или стъклени врати.

Интериорните врати могат да бъдат със стандартна широчина и висоина или по поръчка, в зависимост от потребностите на клиента. Моделите са с  разнообразни цветове и текстури, така че има за  всеки стил и вкус. Съвременните модели са новаторски дизайн и технологии. Класическите архитектурни периоди също играят голяма роля за съвременния дизайн на днешните интериорни врати.

Ето и някои от основните стилове във времето:

Новоевропейски стил- характерен е с високата си класа и френската арт архитектура, резултат от съчетаване на естетическото с всекидневното.

Традиционен стил- това е един от най- функционалните стилове; повлиян от историческите и класически дизайнерски идеи от най- ранните врема на новия континент Америка.

Викториански стил- вратите му са необичайни, характерни с романтичен дизайн, богат с ефектни орнаменти.

Кънтри стил- характеризира се с два основни вида: стъклена конфигурация и тип панел. Голямо ранообразие от врати, състоящи се от квадрати, поставени във вдлъбнати панели.

Модерни интериорни врати-  съвременния вид се характеризира с изчистени геометрични линии. Тук голяма роля имат индустриалните метали стомана и бетон, които позволяват да се внедри  голямо количество стъклена част както при един прозорец, така и при една врата и по този начин се създава отворено и въздучно пространство и позволява влизане на слънчева светлина.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Интериорни врати по последна мода- към днешна дата на пазара изборът от стилове е огромен- като се започне от класическия и се стигне до днешните иновационни и екстравагантни модели. По отношение на материалите, някои от тях дори е невъзможно да си ги представите- както поотделно, така и във всякакви комбинации: масивно дърво, кожа, мозайка, плетени апликации от кокос, цветно, матирано или рисувано стъкло, вградени кристали Сваровски и още мн. др.

 

От функционална гледна точка моделите също са различни:

Плъзгащи се интериорни врати, придвижващи се по релси наравно със стената или влизат в самата стена; врати с височина до тавана; врати, сгъваеми ветрилообразни врати и др.

Много нтересни са вратите, които стоят над нивото на стената. Те са тотално различни от всички познати до този момент и предлагат ново естетическо и техническо решение.

С друга модерна визия са интериорните врати, които се сливат със стената. Те могат да се третират така както и стената – позволяват боядисване, залепване на тапет, лакиране и т. н.

С интересен дизайн са и вратите, който се характеризират с био-динамичната си линия. Извитата и закръглена повърхност е доста приятна на допир и създава много красив декоративен ефект. Предлагат се от дъб, матирано лаково покритие и в най- различни цветове.

Авангардните и екстравагантни интериорни врати със своите иновации бележат края на традиционната технология. Касата при тях е от сив емайлиран алуминий, което позволява те да бъдат монтирани на различни по дебелина стени.

Източник: http://remontira.bg/

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted by at декември 6, 2017
Filed in category: За дома,

Comments are closed.