Външните врати- част от вътрешният интериор

Външните метални врати и най-вече предните са декоративни и най-често се предпочита да са от дърво. За жалост дървото не е ефективно като метала, облицовките му бързо се деформират под влияние на външни фактори като температура и влага. То не е добър изолатор нито срещу шум, нито срещу топлина.

Ако естетическият външен вид не е предимство, се разбира, че става дума за външни врати от метал. Металните врати са яки, надеждни, трайни и непропускащи шум или студ. Поради това, че имат редица приоритети металните каси и врати намират широко приложение както при новодомците, така и при хората, които се стремят да реновират своите домове.

При дървените врати, под въздействие на различни външни фактори, може да възникнат нежелателни реакции – гниене, огъване, увиване, свиване и други деформации. Облицовките на металните врати се правят от висококачествени и устойчиви на износване и стабилни срещу непредвидени ерозиращи и амортизиращи процеси.

Блиндираната жилищна външна или при къща входна метална врата непременно трябва да е с вградена шпионка. Добре би било шпионката да има голям зрителен ъгъл около 200 градуса и капаче отвътре. Съвременно решение би било, особено ако касае бизнес студио или друго много посещавано пространство, да се монтира видеодомофон с микрофонно устройство. При това положение шпионката става излишна, а вратата може да се украси с някаква декорация от вътрешната страна или да се постави огледало например.

Монтирането на такива врати не е действие, което всеки би могъл да направи с необходимата прецизност и професионализъм, за това е добре да се доверите на специален екип от монтажисти. Както всяка подобна дейност, така и тази е специфична. Ако наблюдавате цялостния процес ще забележите, че се използват много инструменти, своеобразни умения, специфични знания и професионален опит.

Източник: http://ddrom.net/

Posted by at декември 6, 2017
Filed in category: За дома,

Comments are closed.