Топ правила за уеб дизайн в електронната търговия

В уеб дизайна за онлайн магазини има няколко неписани правила, които трябва да бъдат спазвани Сред тях са поставяне на лого, навигация чрез продукти, използване на икони и други подобни. Следвайки тези правила, онлайн магазинът ще отговори на очакванията на купувачите и следователно ще получи повече продажби.

Нека сред всички правила сведем до седемте най-важни. Разбира се, никой не е отменил творчеството и марката ви определено казват много, от избора на цвят до снимки, които ще използвате. Но независимо от това, ако логото бъде поставено в дясно или в долната част на страницата, това ще е голяма грешка.

Правилата са универсални. Ако разработвате нов онлайн магазин или актуализирате съществуващ, тези съвети ще ви бъдат полезни, както никога досега. Обърнете се към: http://webdesignbulgaria.net.

Разположение и функция на лога

Най-добро място за логото на онлайн магазин е в горния ляв ъгъл на страницата. В крайни случаи горния център. Освен това логото трябва винаги да е активна връзка към главната страница на сайта.

Поставянето на логото в горния ляв ъгъл на страницата води до основната страница на сайта.

Първо, това поставяне на логото позволява бързо да намерите идентичността на марката на страницата. На второ място, възможността да преминете от логото към основната страница е удобен начин да започнете търсене на сайта.

Логото на онлайн магазин в повечето случаи води до основната страница на сайта.

Навигация на продуктите

Навигацията на продуктите, които обикновено се представят под формата на списък с имената на продуктовите категории, трябва да се намира в лявата страна на страницата или в центъра в горната част на страницата.

Низ от търсене в заглавията

Интернет магазините трябва да включват секцията за търсене на сайта в заглавката на страницата. Според проучване, около 40-60% от купувачите предпочитат да търсят продукти, като използват линията за търсене в сайта.

Оформление на страницата

Най-доброто място за снимка на продукти е лявата страна на страницата (за относително големи екрани) и горната част на страницата под заглавието (за екрани на мобилни устройства).

Най-доброто място за поставяне на снимка на елемент в страницата е лявата страна.

Информация за продукта, описание, подробности и друго съдържание трябва да се намира вдясно или под снимката.

Иконата с кошницата трябва да се постави отдясно на снимката за големи екрани и точно под снимката за мобилни екрани.

Тези няколко прости правила ще помогнат на онлайн бизнеса ви да стане още по-познат и удобен за използване от клиентите, което несъмнено ще повлияе положително на продажбите.

Posted by at октомври 3, 2017
Filed in category: Интернет,

Comments are closed.