Основният недостатък на използването на неоригинални резервни части трябва да включва следното:

1. Използването на части, които не разполагат с официалното одобрение на производителя, може да е причина за отпадане на гаранцията на колата.

2. Сред неоригинални резервни части, са значително по-вероятно, според експертите, има фабрични дефекти и очевидно фалшив, че в крайна сметка може да доведе до сериозни и скъпи разбивки на сложни части и механизми на автомобили.

3. Обхватът на неоригинални резервни части обикновено са много по-скромни на фона на факта, че за свободна продажба от производителите се опитват да се получи най-продаваните части (някои части за автомобили са само оригинални, най-вече се отнася за носене малките и рядко се откаже от резервни части, като вътрешни части, греди на двигателя и суспензия и така нататък.).

4. вероятността за грешки и подвеждаща информация в каталозите на производителите на неоригинални резервни части, са значително по-високи, отколкото в документите на производителя на автомобили, следователно по-висока и вероятността от неправилни подробности за придобиване.

5. И накрая, жестоката конкуренция между много фирми и марки, които доставят на вторичния пазар разнообразие от резервни части трябва да ги предадат на по-ниски цени, предлагани от продукта, и това е, за съжаление, по-често, отколкото не са постигнали увеличение на производителността и намаляване на разходите, както и банална намаляване на изискванията за качество суровината, пускане продукции в развиващите се страни и за влошаването на характеристиките на крайния продукт.

В заключение следва да се отбележи, че обикновената шофьорът не е лесно да се определи в разнообразието и непрекъснато променящите се тенденции на пазара на автомобилни части. Това е като лекарство – много клиники, както и правилната диагноза и да предпише точната рецепта не може всички лекари.

Ето защо, основната съвети – за истински професионалисти изглежда и те само се доверите на здравето и настроението на своя „железен приятел“. Тогава на въпроса: „Какво резервни части – оригинал или неоригинални – използвани за поддръжка и ремонт на колата си,“ винаги ще бъде в състояние да отговори на: като ще кажа на „доктор“ и направи.

Posted by at май 16, 2017
Filed in category: Автомобили,

Comments are closed.