Къртене на баня и кухня

Безспорно, най-трудните ремонти вкъщи са тези в банята и в кухнята. Трудно човек може сам да свърши цялата работа без помощта на майстори, дори и да има някои полезни умения и познания. Ремонтните дейности в тези помещения са свързани до голяма степен с къртене, а то не е за всеки. Изискат се и специални инструменти и технически средства, което прави процеса още по-сложен. Най-добре е при ремонт на банята или кухнята да се обадим на професионална къртаческа фирма и да оставим всичко в техни ръце. Срещу неголяма инвестиция ще си спестим всички мъки и усилия и ще получим отличен резултат за кратко време.

Помещението, което най-често се нуждае от ремонт, е банята. Почти всяка година трябва да се поправи или поднови нещо, като най-добре е да бъде извършен цялостен ремонт за най-дълготраен ефект. Много от къртаческите фирми предлагат къртене и ремонт на баня, като в тази услуга влизат доста на брой дейности. Основните материали, които се къртят, са теракота и фаянсовите плочки. Това е изключително трудоемка процедура, с която повечето бригади се справят ефикасно доста бързо. Истинските майстори знаят точните начини за възможно най-ефективно къртене на всеки вид плочки, без да причиняват твърде много шум и мръсотия. Освен къртене в основната услуга може да бъде включено и поставяне на нови плочки в банята. В ремонта може да влезе и къртене на мивка, тоалетна, сифон, дори вана и замяната им с нови компоненти. Обикновено майсторите почистват и изхвърлят получените строителни отпадъци след себе си. Цената на цялата услуга зависи основно от площта на банята и разстоянието до пункта за изхвърляне на отпадъци. Понякога влияние оказват и вида и здравината на плочките.

Сериозна е работата и при ремонт на кухненско помещение. Къртаческите фирми предлагат и такава услуга, която основно е свързана с къртене на замазка и отново фаянсови плочки. По-специфичен е демонтажът на шкафове и кухненско оборудване заради различните им видове, характеристики и размери. На къртене подлежи и кухненската мивка, като майсторите са способни след изкъртване на всичко да поставят новото кухненско оборудване. Всичко зависи от предварителната уговорка при заявката на услугата. Цената за къртене и ремонт на кухня зависи от отделните дейности, които ще бъдат извършени, от дебелината и здравината на плочките и замазката и отново от разстоянието до бунището.

И при двата вида ремонт излиза много по-ефективно и изгодно наемането на къртаческа фирма. По този начин се спестяват изключително доста усилия и време, а като се тегли чертата, се вижда и че разходът не е никак висок с оглед на получения резултат.

Posted by at март 27, 2017
Filed in category: За дома,

Comments are closed.