Как нашия сайт да работи по-добре – използване на оптимизирани изображения

Въпреки все по-високите скорости, с които юзърите огигуряват своя достъп до мрежата през последните години, все още съществуват и ползватели, които не притежават бърз достъп към световната мрежа. Препоръчително е да не пропускате тези user-и , защото конкуренцията ви вече вероятно го е направила, а това дава възможност за вашите бъдещи постижения и продажби. Поради тази причина трябва да обърнете достатъчно вниманиe на целия диапазон от юзъри, които евентуално могат да се озоват на страниците на вашия интернет сайт.

Дори и при ниска скорост на своя интернет, юзърите ще могат безпроблемно да достъпят текстовите ресурси на вашия уебсайт. Главен проблем за мудното зареждане на една част от интернет страниците често се крие в големината като размер на изображения, които те използват при изработването на визията си пред посетителите. Задължителен елемент при уеб дизайн на всеки уеб сайт е да се намери баланса между графичните елементи и текста, за да не се окаже, че даден сайт прекалено тежък за зареждане от потребителите.

Нещото, с което започва всеки професионалист, който залага на уеб дизайн, е да заложи на оптимизация на изображенията, които ще бъдат използвани от вашият уеб сайт, за да може да бъде постигнато оптимално време за неговото зареждане в браузъра на юзърите. Експертите в областта на уеб дизайн практиките ще се постараят да редуцират изображенията във вашия уеб сайт до размери и цветове, които ще запазят техният ефект, без да пречат на скоростта за зареждане на сайта ви.

Ако вашия уеб дизайнер залага на приложения от сорта на Illustrator,GIMP или Photoshop то при тях има набор от инструменти, които помагат изключително достъпно и мигновено да се получи търсеното качество на изображенията, смалявайки техния размер до разумни за една страница граници.

Изображенията в интернет се ползват в повечето случай с три различни вида формати – PNG, JPG и GIF. Като най-малък се характеризира PNG, който ще запази на отлично ниво качеството, като намали размера на файла , а също така може да използвате и прозрачни изображения. JPEG е предназначен за стандартни картини, прилага се и за малки съставни части от уеб страницата ви, които желаете е да направите, а анимираните картинки са поддържат от GIF формата. Залагането на добър уеб дизайн също е добра идея.

Posted by at март 27, 2017
Filed in category: Интернет,

Comments are closed.