Топ идеи за почистване на 1 – ви май

Преди няколко десетилетия масово се честваше Денят на труда. Денят бил приеман за национален празник, а отбелязването му ставало с организирано обществено почистване. Днес не празнуваме този ден, но всеки прави малко почистване в двор, градинка, вила или в апартамента.

Ако идеята ви харесва, не защото сте чада на социалистическото време, а защото сте закадени с идеи за честота, предлагаме ви да обогатите списъка с неща, мебели и интериор и това как да ги освежите. Вижте и за фирма по почистване с извозване от апартамент, жилище: http://smetishte.com/pochistvane-na-apartament.

Поканите уюта, чистотата и хармонията в личните помещения.

  1. Почистване за спалня и всекидневна

–              Осветителните тела – всяко почистване трябва да започва от тавана към пода. Затова и тук започнете с качествено почистването на полилей. Ако осветителните тела са фини и чупливи, за да е безопасно хигиенизирането им свалете ги. Така ще е много по-удобно да забършете до блясък всеки орнамент. Ще имате нужда от разтвор, който сами може да направите. Такъв може да се състои от вода и препарат за съдове. Натрийте всяка част от полилеят и подсушете внимателно. За да не оставят пръсти по стъклените части докато монтирате, използвайте ръкавица.

–              Сувенири и вази – вазата е един от трудните за почистване съдове в дома. За да сте перфектни в грижата за тях, използвайте разтвор от оцет и вода. Оставете да престои цяла нощ и на сутринта изплакнете с вода. При упорити напластявания използвайте натрошена черупка от яйце, зърна ориз или четка за измиване на бутилки. Сувенирите са лесни за забърсване с влажна кърпа, но изискват често пребърсване (поне веднъж седмично).

–              Завеси и щори – за да отстраните неприятния оттенък по щорите може да се накиснат в разтвор от белина или препарат за пране и вода. Завесите могат да се перат в пералнята и още мокри да се простират, за да се опънат идеално и да не се налага гладене. Завеси от тежък плат е най-добре да бъдат изсмукани с прахосмукачка.

  1. Почистване на електроуреди и техника

–              Мебели с кожа – почистването при тях става в няколко стъпки. Първо се отстранява натрупания прах с мека памучна кърпа, след това се обтрива с препарат за кожа.

–              Дървени мебели – съществуват специални пасти за поддръжка на дървото. Когато не разполагате с такъв, добра работа върши пчелния восък. За да се постигне желания блясък, дървото се полира с вълнен парцал.

–              Компютри, телевизори, телефони – всяка техника трябва да бъде изключена от контакта, предварително. Полиране се прави с микрофибърна кърпа. Изключена е употребата на препарати със спирт или абразив. За мониторите се препоръчва минаване с мека салфетка. Клавиатурата на компютър, лаптоп се почиства с памучен тампон между всяко отделно копче. Дистанционните устройства могат да се изтрият и с влажни кърпи или антибактериални салфетки.

–             Електроуреди – използваните в кухнята изискват по-силни препарати, които работят срещу мазни петна и напластявания. Такива са по-силни и трябва да се борави внимателно с тях. Има и фирми по извозване на стари електроуреди и битова техника от домове. Ето една такава: http://fori.eu/izhvarlyane-na-divan-v-sofiya-chicho-fori.

За всички останали – климатик, електрическа печка за отопление и други е важно да бъдат спазвани инструкциите за почистване и експлоатация.

Comments are closed.