Топ идеи за почистване на 1 – ви май

Преди няколко десетилетия масово се честваше Денят на труда. Денят бил приеман за национален празник, а отбелязването му ставало с организирано обществено почистване. Днес не празнуваме този ден, но всеки прави малко почистване в двор, градинка, вила или в апартамента.

Ако идеята ви харесва, не защото сте чада на социалистическото време, а защото сте закадени с идеи за честота, предлагаме ви да обогатите списъка с неща, мебели и интериор и това как да ги освежите. Вижте и за фирма по почистване с извозване от апартамент, жилище: http://smetishte.com/pochistvane-na-apartament.

Поканите уюта, чистотата и хармонията в личните помещения.

  1. Почистване за спалня и всекидневна

–              Осветителните тела – всяко почистване трябва да започва от тавана към пода. Затова и тук започнете с качествено почистването на полилей. Ако осветителните тела са фини и чупливи, за да е безопасно хигиенизирането им свалете ги. Така ще е много по-удобно да забършете до блясък всеки орнамент. Ще имате нужда от разтвор, който сами може да направите. Такъв може да се състои от вода и препарат за съдове. Натрийте всяка част от полилеят и подсушете внимателно. За да не оставят пръсти по стъклените части докато монтирате, използвайте ръкавица.

–              Сувенири и вази – вазата е един от трудните за почистване съдове в дома. За да сте перфектни в грижата за тях, използвайте разтвор от оцет и вода. Оставете да престои цяла нощ и на сутринта изплакнете с вода. При упорити напластявания използвайте натрошена черупка от яйце, зърна ориз или четка за измиване на бутилки. Сувенирите са лесни за забърсване с влажна кърпа, но изискват често пребърсване (поне веднъж седмично).

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

–              Завеси и щори – за да отстраните неприятния оттенък по щорите може да се накиснат в разтвор от белина или препарат за пране и вода. Завесите могат да се перат в пералнята и още мокри да се простират, за да се опънат идеално и да не се налага гладене. Завеси от тежък плат е най-добре да бъдат изсмукани с прахосмукачка.

  1. Почистване на електроуреди и техника

–              Мебели с кожа – почистването при тях става в няколко стъпки. Първо се отстранява натрупания прах с мека памучна кърпа, след това се обтрива с препарат за кожа.

–              Дървени мебели – съществуват специални пасти за поддръжка на дървото. Когато не разполагате с такъв, добра работа върши пчелния восък. За да се постигне желания блясък, дървото се полира с вълнен парцал.

–              Компютри, телевизори, телефони – всяка техника трябва да бъде изключена от контакта, предварително. Полиране се прави с микрофибърна кърпа. Изключена е употребата на препарати със спирт или абразив. За мониторите се препоръчва минаване с мека салфетка. Клавиатурата на компютър, лаптоп се почиства с памучен тампон между всяко отделно копче. Дистанционните устройства могат да се изтрият и с влажни кърпи или антибактериални салфетки.

–             Електроуреди – използваните в кухнята изискват по-силни препарати, които работят срещу мазни петна и напластявания. Такива са по-силни и трябва да се борави внимателно с тях. Има и фирми по извозване на стари електроуреди и битова техника от домове. Ето една такава: http://fori.eu/izhvarlyane-na-divan-v-sofiya-chicho-fori.

За всички останали – климатик, електрическа печка за отопление и други е важно да бъдат спазвани инструкциите за почистване и експлоатация.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comments are closed.