10 съвета за почистване, без които няма да можете да живеете

Независимо дали сте мислили за фирма по почистване, вашият дом се нуждае от пролетно почистване. И ако просто се опитвате да се справяте с премахването на козина от котка по дивана, почистването винаги отнеме повече време, отколкото бихте искали. За щастие, имаме някои тайни за почистването, които може да приложите много лесно.

Ето и фирма за почистване на мазета и тавани:

http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8.

Как да почистим слушалката на душа

Оцетът има много изненадващи приложения. За целта: Смесете една част оцет с десет части вода в празна бутилка със спрей. Този препарат е евтин, нетоксичен и ежедневно ще се бори с плесента.

Най-лесният начин да се чисти Абажур

Понякога, за почистване на работните места се налага използване на правилните инструменти. И се оказва, че най-доброто средство за почистване на абажур е омекотителния лист! Те дърпат прах и предотвратяват статично натрупване на прах в бъдеще.

Как да се отървем от черти по прозорците

Чувствате ли, че сакаш никога не може да направите прозореца, напълно чист? Ето един лесен начин, който ще ви помогне. Просто измийте прозорците от горе до долу от вътрешната страна, след това преминете към подсушаване с вестник, отново с движения нагоре и надолу. Следва измиване на външната страна.

Солта прави трик с петната по килимите

Ако разлеете червено вино или нещо друго, с ярка пигмент по вашия килим, изсипете сол в областта възможно най-скоро и гледайте как абсорбира виното почти мигновено. Изчакайте докато изсъхне, след това с прахосмукачка почистете. Солта също работи чудесно в борбата с кални петна.

Премахване на драскотини от мебели

Ако имате надраскване по вашите дървени мебели, натрийте с майонеза и оставете петното за един час, след това избършете. Вижте още за извозване, почистване, апартамент, жилище от тук: http://obshtini.com/izvozvane-sofia/.

Включете прахосмукачка за освежител на въздуха

За да отървете къщата си от миризма на домашен любимец, готвене или други миризми, добавете памучен тампон, напоен с ванилия към вашата прахосмукачка и оставете далеч. Това е чудесен начин да отървете дома си от неприятна миризма, чрез създаване на приятна миризма.

Премахване на пръстови отпечатъци от стени

Ако имате деца, вероятно имате мазни следи от пръсти по стените. Вярвате или не, по-добър начин да отстраните следите от стените или тапети е да търкате мястото с парче мек бял хляб. След това напръскайте района, за да не се показват отпечатъците отново!

Отървете се от петната по лесен начин

Упоритите петна могат да бъдат премахнати от вашия плот чрез прилагане на сода за хляб и търкане с топла и влажна кърпа. Ако петното остава, помислете за използване на две капки белина, но бъдете внимателни – белината може да избледнее плота заедно с петното!

Лесно почистване на запушени съдомиялни

За да се отървете от застояли и железни петна в миялна машина, направете един празен цикъл на измиване, използвайки микс от лимонен сок, вместо почистващ препарат. Лимонената киселина в микса ще елиминира проблема и мирише страхотно. Ето и контакти за фирма по извозване и товари: http://hamalski.com/mezhdugradski-transportni-uslugi-0888-300-500/.

Почистване на фурна

За почистване на замърсена фурна, просто поставете пот фурна-безопасно купа, пълна с вода. Топлина трябва да е 450º за 20 минути, за да се разхлабят мръсотията и мазнината с парата. След като фурната охладнее, избършете кондензацията и греста ще излезе. След като сте готови, да направите паста от вода и сода за хляб и намажете върху емайла. Пастата ще изсъхне в защитен слой, който ще поеме греса от готвенето.

 

Comments are closed.