Как да забавим стареенето – естествено и с увеличаване на HGH нива

Човешкият растежен хормон (HGH), както подсказва и името, е отговорен за производството на нови клетки, растеж и регенерация. Производството на хормон и секрецията в кръвния поток произхожда от хипофизната жлеза, където този хормон освобождава импулси, които се контролират от хипоталамуса. Още по-интересното е постигане на оптимални нива на производство по време на физически упражнения, които се постигат по-бързо при жените, отколкото при мъжете.

Този хормон работи заедно с инсулинът, който действа като фактор на растежа.

Именно, човешкият хормон на растежа предизвиква секреция инсулин, освен като протеини в мускулите, за да подобри растежа и връща депозираните мазнини в кръвта, за да бъдат изгорени за производство на енергия. Това поддържа мускулите процъфтяващи и мъжествени, като помага да се забави стареенето и да се повишат нивата на HGH в системата.

  • Как работи HGH

Чудите се как този хормон постига целта за насърчаване на растежа при хората. Е, тук са няколко процеса необходими за това.

HGH е отговорен за подпомагане на панкреаса в производството на хормони като глюкагон, инсулин (който работи заедно с HGH), грелин, наред с много други.

Този хормон подобрява образуването и поглъщането на глюкоза в черния дроб.

Освен това, HGH също насърчава синтеза на протеини и отлагане в мускулите за растеж.

  • Забавяне стареенето и повишаване нивата на HGH

За да се постигне забавяне на стареенето и да се повишат нивата на хормон на растежа в тялото си можете да проследите няколко процеса:

  1. хормоналния баланс

Както тестостерон (при мъжете) и естроген (при жените) хормони увеличаващи растежа. Растежът на този хормон, обаче е различни по отношение на пола. При жените този хормон се произвежда в по-големи количества в сравнение с колегите при мъжете. При жените този растеж е най-висок през цялата предварителна фаза менопауза от живота и е най-преобладаващ съответно с фазите на менструация цикъл.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Поддържането на оптимален баланс на тези хормони, особено естроген може да извърви дълъг път, за да се забави стареенето и да повиши нивата на хормон на растежа.

  1. Поемане на витамини

Ако работите над идеята за увеличаване на нивата на този хормон в тялото, това ще ви гарантира по-добра диета с витамин B. Този витамин е от съществено значение, добавяйки полза на бавно стареене и увеличава нивата на HGH. Поддържането на достатъчно ниво на витамин D в тялото също помага в производството на този хормон.

  1. Аминокиселини

Както е случаят с витамин B, осигуряването на достатъчно протеини, които се разгражда до аминокиселини, дават на тялото необходимата суровина за производството на този хормон, естествено и без стрес. Това е от съществено значение за постигане на бавно стареене и увеличава нивата на HGH в организма.

  1. Ниска кръвна захар

Ниската кръвна захар, естествено допринася за производството на човешки хормон на растежа. Избягването на глюкоза след тренировка ще намали кръвната захар и ще позволи на тялото да произвежда този хормон в достатъчни количества. Можете също така да изберете да бързо ограничаване на нивата на глюкоза в потока, за да се постигне този баланс.

  1. Интензивна тренировка

Като част от физическата годност тренировката редовно или на дневна база може също да помогне за осигуряването на производството на този хормон в тялото си.

  1. Адекватен сън

Ако имате трудности с набавяне на достатъчно сън, трябва да помислите за промяна. Недостатъчният сън може да е причина за поддържане на нивата на HGH.

  1. HGH добавки с инжекция

Набавянето на този хормон, без медицинско предписание или рецепта е незаконно. Само лекар може да назначи индукция на този хормон в тялото, ако това е необходимо.

  1. Глутамин добавки

Хранителни добавки от глутамин преди лягане или след тренировка също помагат в производството на този хормон в тялото. Препоръчително е, че сте приели по-малко от 2 до 10 г. на ден. С приемът им в ежедневните дейности, автоматично ще се забавите стареенето и ще повишите нивата на HGH десетократно.

Никой не иска да остарява  и да губи жизнената енергия и младежки вид. Този хормон постига такова предимство за тялото. Важно е да се поддържат нормални граници на хормони и баланс в организма и ако може това да стане по естествен начин, няма нищо по-добро.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted by at юни 28, 2016
Filed in category: Козметика,

Comments are closed.