Как да забавим стареенето – естествено и с увеличаване на HGH нива

Човешкият растежен хормон (HGH), както подсказва и името, е отговорен за производството на нови клетки, растеж и регенерация. Производството на хормон и секрецията в кръвния поток произхожда от хипофизната жлеза, където този хормон освобождава импулси, които се контролират от хипоталамуса. Още по-интересното е постигане на оптимални нива на производство по време на физически упражнения, които се постигат по-бързо при жените, отколкото при мъжете.

Този хормон работи заедно с инсулинът, който действа като фактор на растежа.

Именно, човешкият хормон на растежа предизвиква секреция инсулин, освен като протеини в мускулите, за да подобри растежа и връща депозираните мазнини в кръвта, за да бъдат изгорени за производство на енергия. Това поддържа мускулите процъфтяващи и мъжествени, като помага да се забави стареенето и да се повишат нивата на HGH в системата.

  • Как работи HGH

Чудите се как този хормон постига целта за насърчаване на растежа при хората. Е, тук са няколко процеса необходими за това.

HGH е отговорен за подпомагане на панкреаса в производството на хормони като глюкагон, инсулин (който работи заедно с HGH), грелин, наред с много други.

Този хормон подобрява образуването и поглъщането на глюкоза в черния дроб.

Освен това, HGH също насърчава синтеза на протеини и отлагане в мускулите за растеж.

  • Забавяне стареенето и повишаване нивата на HGH

За да се постигне забавяне на стареенето и да се повишат нивата на хормон на растежа в тялото си можете да проследите няколко процеса:

  1. хормоналния баланс

Както тестостерон (при мъжете) и естроген (при жените) хормони увеличаващи растежа. Растежът на този хормон, обаче е различни по отношение на пола. При жените този хормон се произвежда в по-големи количества в сравнение с колегите при мъжете. При жените този растеж е най-висок през цялата предварителна фаза менопауза от живота и е най-преобладаващ съответно с фазите на менструация цикъл.

Поддържането на оптимален баланс на тези хормони, особено естроген може да извърви дълъг път, за да се забави стареенето и да повиши нивата на хормон на растежа.

  1. Поемане на витамини

Ако работите над идеята за увеличаване на нивата на този хормон в тялото, това ще ви гарантира по-добра диета с витамин B. Този витамин е от съществено значение, добавяйки полза на бавно стареене и увеличава нивата на HGH. Поддържането на достатъчно ниво на витамин D в тялото също помага в производството на този хормон.

  1. Аминокиселини

Както е случаят с витамин B, осигуряването на достатъчно протеини, които се разгражда до аминокиселини, дават на тялото необходимата суровина за производството на този хормон, естествено и без стрес. Това е от съществено значение за постигане на бавно стареене и увеличава нивата на HGH в организма.

  1. Ниска кръвна захар

Ниската кръвна захар, естествено допринася за производството на човешки хормон на растежа. Избягването на глюкоза след тренировка ще намали кръвната захар и ще позволи на тялото да произвежда този хормон в достатъчни количества. Можете също така да изберете да бързо ограничаване на нивата на глюкоза в потока, за да се постигне този баланс.

  1. Интензивна тренировка

Като част от физическата годност тренировката редовно или на дневна база може също да помогне за осигуряването на производството на този хормон в тялото си.

  1. Адекватен сън

Ако имате трудности с набавяне на достатъчно сън, трябва да помислите за промяна. Недостатъчният сън може да е причина за поддържане на нивата на HGH.

  1. HGH добавки с инжекция

Набавянето на този хормон, без медицинско предписание или рецепта е незаконно. Само лекар може да назначи индукция на този хормон в тялото, ако това е необходимо.

  1. Глутамин добавки

Хранителни добавки от глутамин преди лягане или след тренировка също помагат в производството на този хормон в тялото. Препоръчително е, че сте приели по-малко от 2 до 10 г. на ден. С приемът им в ежедневните дейности, автоматично ще се забавите стареенето и ще повишите нивата на HGH десетократно.

Никой не иска да остарява  и да губи жизнената енергия и младежки вид. Този хормон постига такова предимство за тялото. Важно е да се поддържат нормални граници на хормони и баланс в организма и ако може това да стане по естествен начин, няма нищо по-добро.

 

Posted by at юни 28, 2016
Filed in category: Козметика,

Comments are closed.