Коя дограма е подходяща за вашите домове

Имате три варианта за покупка на дограма. Вие избирате дали тя ще бъде алуминиева, ПВЦ или дървена, като всяко едно от тези предложения крие своите специфики. Естествено, преди да пристъпите към покупка на дограма е желателно да прочетете тази статия, за да получите задължителните познания относно различните видове прозорци и техните характеристики.

Не се колебайте дълго, а вижте богат избор на дограма от Мастер Пластик, където ще намерите промоции на алуминиеви и ПВЦ профили. Фирмата предлага доставка и монтаж на дограмата във вашите обекти и работи с квалифицирани работници, които ще поставят прозорците по най-добрия начин, тъй че те да ви служат вярно възможно най-дълъг период от време.

Вашият дом има нужда от топло и шумоизолация, което значи, че дограмата трябва да задоволи тези ваши изисквания. За целта се избират съвременни профили с подходящ стъклопакет, а решението дали ще се доверите на алуминий, поливинилхлорид или дърво е лично ваше. Естествено, ние ще споменем какви са основните неща за всички видове дограма.

ПВЦ дограмата

Тя е най-разпространена в България, защото се продава на достъпна цена, а и в същото време подобрява енергийната ефективност и шумоизолационните качества на жилището ви. Стъклопакетите към дограмата могат да бъдат буквално всякакви. Потребителите избират между всесезонни, армирани, цветни, флоатни и нискоемисионни стъкла, които ще ви пазят от студа през зимата и жегите през летния сезон.

ПВЦ профилите притежават от 2 до 6 камери. Колкото повече са камерите, толкова по-добра е топлоизолацията на помещенията ви. Ако климата на вашето населено място е свързан с мразовита зима, то тогава многокамерните дограми са правилното решение за вас.

Пластмасовата дограма има и куп други положителни качества. Нейната поддръжка е много лесна и не отнема много от времето ви. Достатъчно е веднъж или два пъти в годината да се погрижите за уплътненията и обкова използвайки специални смазки. Почистването пък става чрез обикновена кърпа и препарат, който може да закупите от всеки хипермаркет.

Екологичните свойства на дограмата от поливинилхлорид също не са за подценяване. При горене тя не отделя отрови, а за изработката и не се използват ресурси от природата. Дограмата може да се рециклира и подлежи на всякакви видове обработка, а това е повече от добра новина за потребителите и еколозите.

Що се касае до дизайна на PVC профилите, то той може да бъде най-разнообразен. Преди години основния цвят беше бял, но се появиха облицовки имитиращи дърво, както и всички възможни цветове от палитрата.

Отварянето на прозорците от PVC е различно и е съобразено с нуждите ви. Дограмата позволява монтаж на противовзломен обков, чрез който ще подсилите сигурността за дома ви. Заключването на прозорците няма да позволи на крадците да проникнат през терасата ви и така вие ще запазите имуществото ви непокътнато.

Алуминиева дограма

В случай, че сте решили да монтирате алуминиева дограма, то трябва да знаете, че тя се дели на топла и студена серия. Топлите профили са с прекъснат термостат и не позволяват кондензация, което ги прави добро решение за всеки дом. Студените профили с непрекъснат термостат обаче са препоръчителни за местата, за които кондензът не е толкова важен. Това могат да бъдат промишлени сгради, работни халета, гаражи и тем подобни.

Алуминиевите профили биват различни като дизайн. Те позволяват нестандартни начини за отваряне и затваряне, което е сред най-големите им предимства. Освен това издържат на природни стихии и бедствия от сорта на земетресения и пожари. Дограмата от алуминий издържа дълго време, без да промени вида си и дори става по-красива с всяко измиване.

Поддръжката на алуминиевите прозорци не се различава много от тази на ПВЦ профилите. Забранява се третирането на дограмата с абразивни материали и препарати, които могат да повредят повърхността на рамките. Големите производители дават над 15 години гаранция за продуктите си.

Заради своята издръжливост алуминиевата дограма печели много привърженици сред собствениците на фирми и корпорации. Бизнесът разчита на този тип прозорци, тъй като те са доказали устойчивостта си през годините.

Дървена дограма

Тя е красива и функционална. Има добра топлоизолация и се гордее с изолирането на външните шумове. Стои естетически на всякакви сгради и помещения. Преди години използването на дървенията при обзавеждане беше често срещана практика, която обаче намаля с времето, заради високата цена, на която фирмите предлагат продукта.

За съжаление дървената дограма се поддържа много по-трудно, отколкото вариантите ПВЦ и алуминий. Понякога се налага да я лакирате или да правите цялостно боядисване, което отнема време и пари.

Дървените дограми търпят удари през времето и нямат устойчивостта на алуминиевите и пластмасовите профили. Разбира се, при правилна поддръжка могат да изкарат дълги години, но имайте предвид, че това ще ви коста много усилия.

И все пак… Дървеният материал е класика и не би трябвало да бъде пренебрегван като опция.

 

Posted by at април 22, 2016
Filed in category: За дома,

Comments are closed.