Кондензатори за промишлени хладилници

Може да се каже, че хладилниците не са изменили своя принцип на работа от самото начало. Сегашните фирми които се занимават с производство на хладилници са насочили своите усилия към подобряване на дизайна, оптимизация на разхода на електричество – в последното се включва и новите начини за изолация на хладилника с цел намаляване нуждата от по-честото му включване, по-добри уплатнения на вратите, панти и т.н. Иначе принципът по който работят компресорните хладилници е един и същ. В тази статия смятаме да го разгледаме, защото макар и лесен за обяснение, много хора не го знаят.

Изпарителите може би малко подвеждат с името си и много хора мислят, че изпаряват нещо. В интерес на истината, всички изпарители в хладилниците се ползват за едно нещо – поемат топлината която е вътре в хладилника като затоплят определен хладилен агент. Така на практика става охлаждането на въздуха и от там на храната и продуктите в нашия хладилник. Изпарителите не се виждат, защото са скрити зад пластмасовите стени на хладилника. Това е направено така най-вече с цел хигиена. Може би се сещате, че старите хладилници и особено в хладилната камера този изпарител се виждаше. За да се постигнат такива ниски температури, той е вкаран директно в хладилника. По-новите хладилници постигат тази ефективност с по-нови материали.

След като хладилния агент се затопли от топлината в хладилника, той преминава в кондензатори които са разположени на гърба на хладилника. Той е нещо като радиатор и целта му е да отдаде топлината в околната среда и по този начин да изстуди хладилния агент за да може да поеме още топлина от хладилника.

Важна част във всеки един хладилник са така наречените магнет вентили чрез тях се извършва една много важна операция без която хладилника не би работил коректно. Представяме на вашето внимание един от най-големите онлайн магазини за резервни части на хладилна техника.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted by at май 15, 2015
Filed in category: Техника,

Comments are closed.