Дизайн Гейм – характеристики и приложения в съвремието

Гейм дизайнът е изкуството на прилагане на естетиката с идеята да се улесни взаимодействието между здравословни, образователни или симулиращи игри. Дизайн Гейм може да се прилага, както за игри и все повече за други взаимодействия, особено виртуалните такива.

Дизайнът създава цели, правила и предизвикателства, за да определят един спорт, включително игри от типа на казино игри, видео игри, ролева игра или симулация, която произвежда желаните взаимодействия между участниците в нея, по възможност, зрителите.

Академично, играта на дизайн е част от проучвания на игра, при която игрите изучават методиката около вземане на стратегически решения. Игрите в миналото са вдъхновени от изследвания в областта на вероятностите, включително изкуствен интелект, икономика и теория на оптимизация. Прилагането на игра дизайн за себе си е текуща изследователска тема, която днес събужда интереса на различни възрастови категории.

Така например, ако игри като хазарт са съществували в продължение на най-малко десет хиляди, шест хиляди и пет хиляди години, то за грейм игрите започва да се говори по-късно.

Повече информация за обучения по архитектура, графичен дизайн, гейм дизайн и интериорен дизайн, тук:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comments are closed.