Какво да правите с бракуван автомобил?

Четете тази статия най-вероятно защото притежавате стар и силно амортизиран автомобил. Не желаете повече да заема място в гаража или двора? Чудите се какво може да правите с нея. Тази статия е именно за това – да даде насоки на всички тези собственици.

Три са нещата които може да направите с една стара кола:

  • Да се свържете с фирма която се занимава с това – изкупуване на коли за рециклиране и скрап. При този вариант е най-лесно и бързо да се разделите с вашия автомобил. Друг плюс на този вариант е, че може да получите парите веднага. Осигурения транспорт също е много добро допълнение към услугата която може да ползвате.
  • Предаване в пункт за вторични суровини – времеемък процес. Особено ако пункта има специални изисквания. Най-често те се състоят в това да бъдат свалени седалки, стъкла и всякакви други неметални материали по автомобила. Не ви препоръчваме този вариант, освен ако нямате много свободно време. Не се знае дали си заслужава малко по-високата сума която евентуално може да получите ако я продадете за скрап сами.
  • Продаване на стария автомобил на части – друг много използван метод за продажба на автомобил който не може да бъде продаден в работещо положение. За съжаление трябва да ви кажем, че и този метод отнема твърде много време. Всяка част трябва да бъде свалена и след това да търсите на кого да я продадете. Разбира се не за всички неща ще може да намери купувач. Тях най-вероятно ще ги продадете за вторични суровини. В крайна сметка какво получаваме – продажбата бива разтеглена в много дълъг период от време. Не получавате парите на куп както би се случило ако ползвате услугите на фирми занимаващи се професионално с изкупуване на коли.

За заключение бихме искали да кажем, че най-изгоден вариант изглежда да бъде първия. Помислете спокойно и вземете решение кой е най-подходящия за вашия случай.

megaparts
Мегапартс
фирма megaparts
megaparts.bg

Posted by at март 9, 2015
Filed in category: Автомобили,

Comments are closed.