Ефективно учене? Но къде?

Всички ние искаме да се похвалим, че децата ни имат добър успех в училище. За да стане това възможно, често се обръщаме към частни уроци и купуваме какви ли не сборници, учебници и помагала.
Един от начините, да се чувстваме по-спокойни и да подпомогнем успеваемостта на децата е да ги запишем на занималня. Благодарение на обучението там, учениците могат значително да подобрят успеха си.
Това става, от една страна на принципа на съревнованието с останалите деца в занималнята. Там, те имат база за сравнение със съучениците си и често придобиват самочувствие, че се справят по-бързо и по-добре със самостоятелните работи и домашните. От друга страна, знанията се усвояват по-лесно поради това, че са им обяснени от опитни педагози, които добре знаят как и на какво от материала да наблегнат, на кои основни теми и уроци да акцентират и как да привлекат интереса на учениците.
Мотивираността и посещението на занималня с желание от страна на ученика са също особено важни. Тук е от значение и ролята на родителите, които трябва да обяснят на своите деца, че на това място те ще получат по-добра извънкласна подготовка, отколкото у дома. Често писането на домашни и ученето вкъщи обезкуражава детето, тъй като то не може да намери съвет и подкрепа в момент, в който нещо не разбира или не може да направи. В повечето случаи, когато детето „удари на камък“, то зарязва домашното или чака родителите си, за да му помогнат. Често обаче самите родители нямат възможност за това и се оказва, че подготовката на ученика е непълноценна, което проличава в бележките му.
В занималнята ученика веднага може да потърси помощ от учителя и да не се обезкуражи.
Не на последно място, работата в занималнята често се явява чудесна подготовка за по-важни контролни в училището, изпити и обстоен преговор на наученото.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted by at март 6, 2015
Filed in category: Образование,

Comments are closed.