Избор на спорта за деца, според възрастта

Според възрастта на детето се избира и желания спорт. От значение още са психологичната нагласа и физическата подготовка. За всяко спортно занимание обаче е нужно да се направи консултация както с лекаря, следящ развитието на детето, така и с треньора в различни дисциплини.

Изборът се определя до голяма степен и от възрастта.

Във възрастова група между 4 и 7 години, децата се научават да координират действията си. Тяхното физическо приготовление започва от този период и далеч се разминава с довчерашните игри. Препоръчва се започване на деца в тази възраст на спортни дисциплини, които са по-леки. Такива са танци, колоездене, плуване.

Шестте години на детето са чудесна възраст, то да бъде записано на тенис корт, футбол, художествена гимнастика или зимен спорт (ски пързаляне).

В периода между 8 и 10 годинки, организмът на децата укрепва, а усещането за координация е вече значително по-стабилно. Ето, защо в този период най-подходящи спортове са тенис на корт, кънки и пързаляне, бойни изкуства. Въпреки това детето е и достатъчно голямо, за да сподели личния си интерес и предпочитание към конкретен спорт.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

За децата над 10 години е характерно вече обособената индивидуалност. Те изградила о известна степен характера му и дисциплини като волейбол, плуване, баскетбол, тенис са чудесна възможност за физическа активност по 6 часа седмично. Детето на тази възраст прелива от енергия и това са точните дисциплини, в които може да се ориентира.

Тенис кортове София имат много преимущества и са в голяма полза за родителите и децата живеещи в региона на столицата.

Всеки един спорт има своите плюсове, но винаги трябва да се предвидят и възможностите за рискове. Когато се избира спорт за дете, предварително е добре да се проучи самата спортна дисциплина, да се направи допитване със специалисти и едва тогава детето да бъде записано в съответната.

Световни личности от света на спорта могат да мотивират детето да е по-целеустремено в избраният от него спорт. Така например Станислас Вавринка, е добър пример в световния тенис на корт.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Comments are closed.