Тенис – един от най-гледаните спортове

Във всеки един спорт има велики имена, но в тениса двама от най-великите и провъзгласените за номер 1 са ненадминати в кариерата си и с привързаността на феновете си. Това са Новак Джокович и Рафаел Надал. Наистина, това са двамата тенисисти, които имат нещо повече от редица победи и добра игра, те завладяха почитателите на тениса още в младините си със спорният си хъс и амбиция.
Факт е, че сърбинът Джокович започва да тренира тенис още от най-ранна детска възраст, още когато е бил на 4 години се захваща с ракетата и показва неминуем талант.

Първите му големи изяви на професионалната сцена са през 2003 година, когато прави дебют при професионалистите. Едва на 16 години, той вече може да се похвали с множество участия в турнири и спечелени титли. Интересно е да знаете, че освен в спорта Джокович притежава и компанията „Family Sports“, три ресторанта, тенис академия, като е и рекламно лице на различни продукти.
Той е наистина безспорен талант, но спортния си хъс наследява от баща си и леля си, които са професионални ски състезатели.
Ако сте почитател на тениса, но нямате специализирана телевизия по която да гледате срещи тенис на живо на Ноле и другите велики тенисисти, можете да направите това в интернет сайтовете. Тук можете да гледате всички срещи на живо и напълно безплатно, да изживеете наистина едно уникално чувство и да се насладите на великата им игра.
Другото голямо име в тениса, със също толкова завладяваща кариера и живот е любимия ни Рафаел Надал или Рафа. Той редовно е сочен за номер 1 в големи турнири по света. Рафаел Надал също е по челните класации и има огромна тенис кариера. За него интересното е, че е израснал в обикновено семейство, а родителите му нямат нищо общо със спорта. Той наследява страстта към тениса от чичо си Тони, който е бивш тенисист и негов треньор.

Posted by at септември 30, 2014
Filed in category: Спорт,

Comments are closed.