Туризъм в Сапарева баня

Днешният живот натоварва всеки до такава степен, че, когато се замислим къде да прекараме почивката винаги търсим места, които по малко да ни откъснат от обичайната забързана, задушевна и динамична обстановка. Едно такова място е Сапарева баня, до Кюстендилска област. Днес на това място туристи от цял свят стъпват, за да се докоснат до истинската прелест и красоти на едно от многото кътчета на страната ни.

Сапарева баня достойно предлага своята чистота и свежест, обещавайки вълнуващи приключения и забавни мигове.

Водите минавани около града Сапарева баня, както и бликащият на самия център фонтан са минерални, чисти и планински. Това гарантира за хора на различна възраст идеална възможност за съчетание на почивка, релакс, балнеолечение и туризъм в Сапарева баня.

Курортът пленява и с микс от природни богатства, и с климата и с минералните извори, предлагащи профилактика и лечение на различни заболявания. За почитателите на екотуризъм в тази част на страната има възможност за необятни разходки и пикници. Тук е развит и селският туризъм, който по свое ме е много търсен в последните десетина години. Релефът на Сапарева баня, както и надморската височина от 730 м. се отнасят към тип от хълмисто–нископланинския условия, а това е поредното улеснение, както за млади, така и за по-възрастни хора, да прекарат до късни часове из скалисти и низини части от Рила и Пирин планини.

Туризъм с Сапарева баня предлага посещения на интересни места, сред които са грабенова долина от Македоно–Родопска област. В подрайона има и планински и високопланински релеф, а на запад той постепенно преминава в по скалист и хълмист.

За всеки тръгнал на разходка из курорта и местността, условията за туризъм ще предложат мимолетни изживявания, с траен ефект. Тук всеки може да се потопи в зеленината на подножието на планината, да се освежи с планинска вода, да се порадва на приятно слънце и да забрави за всичко натоварващо от реалността.

И ако всичко това отговаря на вашите изисквания, то сега е момента да направите резервация на къща за гости в Сапарева баня и да планувате туристическите дестинации в околността.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted by at май 30, 2014
Filed in category: Туризъм,

Comments are closed.