Обувките говорят за жените

Обувките говорят за всяка жена повече, отколкото тя би искала. Има крака на които и най – обикновената обувка стои прекрасно. А има и такива, които могат да загрозят и най хубавият чифт обувки.

Например ботите. На пръв поглед са еднакви. Но тяхната височина, формата на петата и тока , силуетът като цяло не са еднакъв. Профилът им е различен. Цяло изкуство е жената да избере подходящият за нея модел.

Като цяло обувките говорят много. По тях често се определя сексуалността на жената. Всяка агресия поражда въпроси и преди всичко това се отнася за обувките с по дълги и остри върхове. Дали тя не е излязла на лов?

Не са подходящи за офисите отворените обувки. Много нецензурно изглеждат те в банката или заседателната зала, дори да са направени по класическия модел. Тогава те говорят за уличен тип поведение. Ако жените искат да привлекат мъжките погледи, могат да го направят и със стилните затворени за случая обувки .

Ако работата е модна журналистика или кинематография – тогава отворените обувки, които откриват краката, изпълняват своето предназначение, без да придават сладникава женственост на своите притежателки.

Обувката не трябва да е непременно скъпа. Но нека и да не е фалшификат. Ако жената не може или не иска да си позволи лукс, то нека покаже своята креативност. Море от модели, включващи се в нейния бюджет, ще и помогне за това.

Ако дамата инвестира в универсалността на обувките – покупките са успешни. Често допускана грешка е по – високо изрязани обувки да се носят на пълни крака или високи ботуши да се комбинират с дълги панталони, за което в случая са по – подходящи универсалните и по – евтини боти.

Неуместно подбраните обувки развалят визията, влияят на имиджа на всяка жена. Платформи е удачно да се носят с клинове и панталони. Тези модели не са подходящи за поли и за пълни крака, които могат да се подчертаят с изящни обувки.

Предпочитанията към цветовите гами са лични – черни, нюанси на синьо, кафяво, лилаво.

Червените обувки , особено велурените, също се вписват успешно във всеки гардероб, но червеният цвят не трябва да бъде арогантен, провокативен , а във винени нюанси.

И най – важното – всичко обувки трябва да са удобни.

Posted by at януари 31, 2013
Filed in category: Облекло,

Comments are closed.