Екскурзии и почивки в Египет

Египет – древна земя на пирамиди и фараони, която крие толкова много загадки и е интересна дестинация за всеки жив човек. Мистериите на Египет привличат всяка година милиони посетители, които искат да се докоснат до това свещено място. Загадката на пирамидите и то днес не е разкрита, като големият въпрос е дали те са построени от човешка ръка или има извънземна и непозната сила.

Ако сте решили да обиколите малко света и да посетите страната на фараоните няма да сбъркате с избора. Много интересни статии за различни дестинации – юли.com Египет е единствената страна, която може да се похвали с 2 от 7-те чудеса на света. Едното от тези чудеса са пирамидите в Гиза. Това е третият по големина град в страната, който също крие своите загадки. Гиза е сред най-посещаваните туристически дестинации, а основната причина за това са гореспоменатите пирамиди. Няма човек, който да не иска да се докосне до подобно творение и да усети древната им сила и мистерия.

Другият култов град, който си струва да посетите е Александрия. Той е вторият по големина и е с население от над 4 млн. души. Александрия е разположен на Средиземно море и е най-голямото египетско пристанище. Там се намира и второто от чудесата, а именно Александрийският фар. Той е построен цели 280 години преди Христа и се намира на о. Фарос. Александрийската библиотека също не е за пропускане, тъй като там са били съхранявани над 700 000 тома книги.

Ако вече сте посетили тези два града, спокойно можете да се отправите към столицата Кайро. Тя се намира в близост до Гиза и много туристи съчетават тези две дестинации. Кайро е и най-големият град в Египет, с население от над 8 млн. души, а с предградията местните жители стават 17 млн. Там се намира най-старият ислямски университет Ал-Азхар, който също е любопитно място за туристите. Ако и Вие искате да се докоснете до всички тези невероятни чудеса не се чудете, а го направете, заслужава си.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posted by at януари 27, 2013
Filed in category: Туризъм,

Comments are closed.