Какво формира цената на услугите от детектив?

Както всяка услуга и тази, която се извършва от детектив подлежи на заплащане. Детективските услуги се извършват от квалифицирани лица. Те изискват богат набор от ресурси, самообладание и дори въображение. Често пъти хората заявяват, че определената цена е твърде висока. Винаги се пренебрегва трудът, който извършва разследващия. Истината е безценна. Тя не подлежи на маркиране с етикет с определена сума. Това, което трябва да знаят всички, които прибягват до детективски услуги е, че крайната цена е строго индивидуална и зависи от куп конкретни факти. Ще се опитаме да внесем яснота, какво оказва влияние върху крайното заплащане на детектива.

Кога да потърсим детектив?

Детективските услуги могат да бъдат потърсени във всеки един случай, когато има съмнение за измама. Те са безценен източник на информация за изчезнали лица. Когато се извършва разследване за изневяра и издирване на безследно изчезнал човек, крайното заплащане ще бъде съвсем различно. То ще зависи на първо място от конкретния случай. Разкриването на нарушители на фирмена сигурност ще бъде със сигурност по – скъпо платено, отколкото следенето на нечия измамна съпруга. На второ място като фактор, определящ крайната цена на този вид услуги е продължителността на разследването. Понякога истината излиза наяве след ден или два, а друг път се изисква по – продължителна и упорита работа.

Има ли фактори, които оказват влияние върху цената на детектив?

Когато се издрва изчезнал човек се предполага, че детективът ще пътува и ще посещава различни места. Това означава, че разследващият ще има транспортни разходи. Дори този на вид незначителен разход оказва влияние върху крайната цена. На следващо място в списъка за фактори, формиращи крайната сума на разследващите услуги е рискът. В своето проучване, детективът се сблъсква с различни хора. Дали ще бъде любовник, готов да защити хванатата в изневяра съпруга или бизнесмен със силни позиции в подземния свят, частният детектив трябва да бъде нащрек. Хората са способни на всичко, за да оставят истината скрита. В своята работа, наетото лице може да се нуждае от различни технически средства. Устройства за подслушване, скрито видео наблюдение, всичко това струва пари. Включването на техника в разследващата работа също оказва влияние върху крайната цена на детективските услуги.

Важна ли е информацията, която ще получим от детектив?

И не на последно място, важността на получената информация определя заплащането на наетия детектив. Когато става въпрос за важна корпоративна тайна, парите, които се бъдат отделени за разследващия ще бъдат повече. В случай на междусъседско шпиониране, цената няма да надхвърли най – обикновено следене и правене на изводи. Когато се формира крайното заплащане на детективските услуги, трябва да се вземат предвид както всички малки подробности и изразходвани ресурси, така и лично вложеният труд от страна на разследващото лице. Ако задачата по разкриване на истината беше толкова лесна, то всички ние щяхме да бъдем частни детективи.

Posted by at ноември 14, 2012
Filed in category: Услуги,

Comments are closed.