Научете Повече за Фаренхайт от Диор

Ще разгледаме някои парфюми от Диор за да сте по запознати с тези ухания следващия път когато стъпите в парфюмерията или посетите онлайн магазин, като този на Естилно. Диор е едно от най-известните имена в парфюмерийните срени, а Фаренхайт, с който ще ви запознаем, едва ли ви е непознат, тъй като това е една класика, която повечето от нас са ползвали в даден период.

Фаренхайт от Кристиан Диор е един от тези парфюми, които не са толкова скъпи, но са наистина невероятни, както и много популярни. Това е скъпо ухание, което всеки може да си позволи сравнение с другите качествени парфюми, които може да ви излязат доста по-солено.

Фаренхайт е представен през 1988 и веднага става хит навсякъде по света. По-това време е нямало парфюм, който да е по-продавам в тримесечен срок от този. 1.4 милиона артикула били продадени само за периода октомври-декември и то само в Европа. Упоменатите нотки в композицията са бергамот, орлови нокти, глог, сандалово дърво, индийско орехче, виолетка, кедър, пачули и бобова тонка. Създаден от Жан- Луис Сиеузак и представен на церемонията от президента на отдел парфюми в Шанел с думите „ От няколко години насам пазара е пълен с ухания чипре или папратови, подсилени с коктейли от ароматни нотки. Фаренхайт е по-скоро флорален аромат, но не като традиционните дамски флорали като жасмин.”

По това време това ухание се различава от всички останали на пазара, както и до момента това е класика, която може да подушуте разминавайки се с някого. Ценителите веднага ще познаят специфичния аромат, а към нормалният нос ще бъде привлечен от това ухание.

Макар, че Фаренхайт е на пазара от повече от 20 години това е един от тези мъжки парфюми, които ухаят по-добре с всяка изминала година, като това е подпомогнато от многото нови ухания, които трудно могат да се конкурират с класиката – всички знаем, че преди години всичко е било по-голямо и по-хубаво, като сегашните идеали са различни.

Posted by at септември 7, 2012
Filed in category: Козметика,

Comments are closed.