Парфюмите от Дона Каран – Най-Добри Ухания

Дона Каран е американска модна дизайнерка и създателка на модните линии „Donna Karan New York” и „DKNY”. Парфюмите от тази марка са някои от най-известните и използвани в днешно време дори и да са били пуснати на пазара преди 10 години.

Нека да разгледаме най-популярните дамски парфюми на Дона Каран. Това са две предложения, които са харесвани от хора по целия свят:

Donna Karan Black Cashmere
Пуснат на пазара през 2002 година, „Черен Кашмир” е шестотот ухание за жени от Дона Каран. Аромата е създаден от парфюмериста Родриго Флорес-Роа, който работи и по други парфюми от Дона. Уханието съдържа нотки шафран, масала, подправки, бял пипер, карамфил, индийско орехче, плодове, цветя, пачули, роза, тамян, лабданум.

Първото усещана не този парфюм е малко грубо – сурово и пеперливо, уханието на топли подправки се нуждае от време за да олегне и да покаже истинската си същност. След двайсетина минути аромата омеква и се превръща в това, което би се очквало от парфюм с това име – копринено мекото ухание, което е нито прекалено женски, нито розово или плюшено.

DKNY Delicious Night by Donna Karan
DKNY Delicious Night е последният парфюм от Дона Каран. Той изпозлва шишенцето от предшествениците си от същата линия – Be Delicious (2004) и Red Delicious (2006). Тези, които не харесват маркови парфюми с ухание на ябълка могат да си отдъхнат, тъй като само формата на шишенцето се доближава до тази идея.

И все пак има доста плодове в уханието. „Delicious Night” е плодов и ориенталски, като е вдъхновен от „дългите секси и раздвижени Ню-Йоркски вечери”. Композицията му включва замразено помело, натрошен джинджифил, охладени къпини, мартини, лилава фрезия, цъфнали орхидеи, листенца жасмин, пурпурен ирис, разтопен кехлибар, тамян, екстракт от смирна, пачули и ветивер кадифе.

Това е едно сладко ухание със силно начало, като веднъж поолегнало се превръща в много изискано, шик и секси такова за вечерта, както бихме се досетили и от името му.

Posted by at септември 5, 2012
Filed in category: Козметика,

Comments are closed.