Как да намалим разходите за бебешки дрехи

Разходите по купуването на нов комплект бебешки дрешки карат повечето родители да се чувстват сериозно уплашени.  Те често са и причина бъдещите родители да се замислят  дали въобще могат да си позволят отглеждането на дете.  Въпросът, който те си задават винаги е: „Ще мога ли да запиша момиченцето си в добро училище?“ или „Ще мога ли да осигуря необходимите здравни грижи за моето бебе?“. Освен с тези проблеми, родителите се сблъскват и притесняват и от високите разходи за облеклото на тяхното бебе.  Харченето на много пари за бебешки дрехи, които ще се използват само няколко месеци, или дори само няколко седмици, не е най-практичното решение при настоящето икономическо положение. Ето защо износването на дрехи от вече пораснали деца в семейството, от  роднини и познати добива все по-голяма популярност в днешно време.

Един от недостатъците на тази практика е размера, който се носи, както и пола на бебето. Не бихте позволили вашето бебе момиче да носи момчешки дрехи? Следвайки същата логика, не бихте могли да облечете вашето малко пухкаво бебче  с дрехи, носени от по-ниско или по-слабо бебе. Трябва да се вземе под внимание-макар че това за щастие е рядко срещан проблем-захабявнето и скъсването на дрешките. Малко са бебетата, които износват напълно дрехите си, поради бързия си растеж, но все пак някои от тях успяват да ги носят до пълното им изхабяване.

Всички тези недостатъци на износването на бебешки дрехи не биха и не трябва са обезкуражават родителите от прибягване към тази практика. А и що се отнася до намаляване на разходи – не мога да се досетя за по-практичен начин за купуване на бебешко облекло.

Родителите, които за първи път ще имат дете, и които съвсем скоро ще се изправят пред проблема за купуване на бебешки дрехи, трябва да обмислят добре дали да не изберат дрехи, подходящи и за момичета , и за момчета в бебешка възраст, така че следващото им дете – в случай, че  планирате да имате още едно – също да може да ги ползва. Ще се учудите колко много пари ще ви спести това. Ако не планирате второ дете в близко бъдеще – няма нищо по-лесно от това да разпродадете сами старите бебешки дрешки или да ги оставите в бебешки оказионен магазин.  Така не само ще си върнете обратно част от похарчените средства за закупуването им, но и ще помогнете на други родители. А защо да не ги дадете и като подарък за на Ваши бременни приятелки? Бихте могли и да ги продадете онлайн. Много интернет сайтове предлагат услуги по продажба на употребявани стоки – регистрирайте там вашите бебешки дрешки, и ще бъдете известени по електронната поща, когато се появи потенциален купувач.

Ако сте майка, очакваща скоро своята рожба, но разполагате с ограничени средства – защо да не купите онлайн малко използвани бебешки дрехи? Предлагат се много такива, често изработени дори от известни модни дизайнери, при това на доста приемливи цени. Те изглеждат като нови, защото бебетата ги носят само няколко седмици, преди да им станат малки.

Както се убедихте, купуването на бебешки дрехи не трябва да е свързано с големи разходи или стрес. Всичко, което трябва да направите е да помислите какъв би бил най-изгодния начин да осигурите облекло за Вашето бебе и разбира се – да имате няколко мили и добри приятелки или съседки, които също като Вас са майки.

Posted by at август 10, 2012
Filed in category: Облекло,

Comments are closed.