Употребата на козметика за лице и тяло, наложителна ли е през тийнейджърските години?

Голяма част от жените ги е страх от старостта, появата на първите бръчки и увисването на кожата. Точно поради тази причина голяма част от тях започват да използват козметика за лице още през тийнейджърските си години, макар че нуждите на кожата се променят през определен интервал от време. Ако в младежките си години сте използвали дадена козметика и ви е действала добре, то знайте, че след десетина години, ще се наложи да я замените с друга, защото вече не ви действа така както сте свикнали.

Особеното по време на тийнейджърските години е бушуването на хормоните, които водят до промени, които са забележими както при жените, така и при мъжете. Ключов момент, които трябва да запомните, е, че пъпките може да се появата по най-различни причини. Въпреки, че в повечето случай появата на пъпки в юношеските години се дължи на хормоналните промени, има и други външни фактори, които могат да окажат негативно влияние. Бактериите, мъртвите клетки и мръсотията са основите фактори, които вредят на кожата. Изключително важно е да не пипате лицето си, след като сте имало допир с дръжки на врати, пари, клавиатури на компютри, тъй като върху тях има много бактерии, които се пренасят върху кожата ви. Вместо това задължително мийте ръцете си и използвайте антибактериален лосион редовно.

Друго важно нещо е редовната смята на спалното бельо, тъй като върху чаршафите и калъфките попадат бактериите, мазнината на кожата, част от грима и други, които могат да попаднат и върху кожата на почистеното ви лице и да обезсмислят вашите грижи.

Грижата за кожата при тийнейджърите, не се ограничава само до лицето. Ако искате да се радвате на здрава и красива кожа на цялото тяло, трябва да използвате и козметика за тяло и най-вече такава със слънцезащитно действие. Всички знаем, че тийнейджърите са безгрижни и не замислят за живота напред, но нехайството относно кожата им, може да им коства скъпо на по-късен етап. Ракът на кожата не е шега работа, а той се получа от неправилната грижа за кожата и прекаленото излагане на слънце, без да се взимат нужните предпазни мерки. Затова за да си спестите излишни главоболия е добре използвате слънцезащитна козметика, която да бъде с фактор минимум 25.

Изборът е изцяло във вашите ръце. Вие решавате дали и как да се грижите за себе си само, че запомнете едно – колкото по-рано, толкова по-добре. Полагайки правилните грижи за вашата кожа в тийнейджърските години ще намали пораженията върху кожата ви, а това означава и по-красива и здрава кожа за в бъдеще.

Posted by at юли 9, 2012
Filed in category: Козметика,

Comments are closed.