Акне – средства и методи за лечение

Акне е заболяване на кожата, което е предизвикано от свръхпроизводство на себум. В резултат на това се получава подпушване на порите, където се осигурява благоприятна среда за развитие на бактерии. Това е причина за възпаление на кожата и поява на акне.

Съществуват много природни средства за лечение на този кожен проблем, които са далеч по-ефикасни от лекарствата и медикаментите. Едно от тях е витамин В5, който е полезен за справяне с черните точки и се среща в храни, като пилешко и телешко месо, яйца, морски риби, картофи, пшеница и пресни зеленчуци. Въпреки, че витамините се съдържат в повечето хранителни продукти, проблема е, че 50% от тях се губят по време на храносмилането. Ето защо лечението с билки е много ефективно при лечение на акне. Използването на невен действа антибактериално и противовъзпалително върху кожата. Той може да се използва за почистване на инфектираните участъци. Почистването с масло от чаено дърво е много полезно за борба с бактериите, които са причина за акне. Можете да добавите няколко капки от маслото от чаено дърво в тоалетното мляко и с него да почистите лицето си преди лягане. Това ще намали процеса на възпалени на кожата.

Зеления чай е богат източник на антиоксиданти и е доказано, че е много ефективен при лечение на акне. Той може да се използва ежедневно без да ви причинява някакви затруднения. Витамините като В3, В6 и В5, приемани три пъти дневно е пропоръчително за страдащите от акне. Ако използвате всички витамини от група В отделно, то е препоръчително да вземате В комплекс. Този вид витамини помагат за справяне със стреса, което е важно за лечение на заболяването.

В допълнение към консумацията на пресни плодове, за да доставите на кожата си колаген и витамини, вие можете да ги използвате, като ги приложите върху лицето си за нежно ексфолиране. Ето един пример за приготвяне на плодова маска: четвърт чаша пюре от ананас се нанася върху лицето и се изчаква около 10-15 минути, след което се изплаква. Тъй като ананаса съдържа аскорбинова киселина, тя ще придаде освежаващ ефект върху кожата и ще помогне за избледняване на евентуални белези от акне.

Някои хора използват пастата за зъби като основа за приготвяне на лекарство в домашни условия. Друг начин за лечение на акне е измиването на лицето със солена вода, след което водата се оставя да изсъхне върху кожата. След измиване на солта се прилага паста за зъби върху пъпките и се оставя да подейства за няколко часа.

Съществуват и други начини за премахване на акне. Ако въпреки всички ваши опити да се справите с този проблем, няма резултат, не се отчайвайте. Консултирайте се със специалист, който ще ви предложи методи за лечение с лекарства и медикаменти.

Posted by at юли 9, 2012
Filed in category: Здраве,

Comments are closed.