Бъдете здрави, пиейки минерална вода.

Ако възприятието, че ние сме това, което ядем е вярно, то тогава е вярно и, че ние сме това, което пием.  В състава на човешкото тяло, 70% са вода и за правилното му функциониране е необходимо постоянното набавяне на още вода. Но, разбира се, не каквато и да е вода, а естествена минерална вода – природно чиста. Един от основните фактори за доброто човешко здраве е правилното усвояване на минералите от тялото. Минерална вода „Княжево” осигурява на организма нужните минерали за пренасянето на електрическите импулси в клетките.

Калцият е от изключително значение за поддържането на сърдечната функция, за движенията на мускулите, нервните импулси, както и за заздравяването на зъбите и костите. Магнезият, от своя страна, е изключително необходим за правилната работа – черният дроб. Този минерал е нужен и при подхранването на водата в клетките спомагането за поддържане на киселинния баланс в човешкото тяло. Калият е минерал, използван от клетките за предаване на електрическите сигнали и подпомагане на сърдечния ритъм.  С особено значение е и желязото, тъй като то снабдява кръвта с кислород и способства кръвообращението.

В много краища на света въпросът е как хората да достигнат до просто чиста вода, но в днешни дни водата е необходимоосвен да е чиста, да е и здравословна и полезна. Поради това способите за дестилиране и пречистване на водата се оказват безрезултатни. Чрез тях водата наистина се пречиства, но за сметка на това се губи съдържанието на полезните минерали и витамини. Тя е чиста, но не спомага за човешкото здраве, дори може да го влоши.

Липсата на минерали е вредна за здравето и възпрепятства правилното функциониране на органите в човешкия организъм. С минерали можем да се сдобием и чрез храната или чрез хапчета, но най – полезният и ефикасен начин за тази цел е с пиенето на минерална вода. Това е така, понеже чрез пиенето на водата, минералите се усвояват най – лесно.

Posted by at юни 29, 2012
Filed in category: Здраве,

Comments are closed.