Маските за лице – новото предизвикателство на съвременната козметика

Докато ние се стремим да бъдем чисти и да поддържаме перфектна хигиена, средата в която живеем съдържа  много източници на замърсители. Не сме в състояние напълно да предотвратим разпространението на бактерии. В този случай съвременната козметика за лице изкушава с разнообразни маски. Те овлажняват кожата и я предпазват от замърсяването на околната среда. Качествените маски за лице омекотяват, възвръщат свежестта и създават усещане за комфорт.

Всяка професионална козметика предлага различни маски. Те съдържат минерали, витамини и / или плодови екстракти, като тиква или краставица. Най-често маските за лице се използват от дамите, но все по-често и мъжете се доверяват на козметичните маски. Те са много добри при лечение на кожни проблеми като акне, например.
Някои маски се измиват с хладка вода, а други се отлепят с ръка. Времето за действие на всяка е различно, но в повечето случаи е около 10-30 минути. Медът е много популярен в маските, тъй като той не само изглажда кожата и почиства порите, но е и силно анти-микробен. Доказано е, че тои има отличен ефект и за някои кожни заболявания.
Маските за лице трябва да се избират според типа кожа. Тези с глина и кал обикновено са подходящи за мазна кожа, крем-маските  оказват най-благоприятно влияние на сухата кожа. Препоръчително е да се използват веднъж или два пъти седмично след почистване за най-добри резултати. Стягащите маски не трябва да се прилагат върху зоната около очите, защото те могат да причинят дразнене или разкъсване на деликатната тъкан на кожата.
Преди да приложите някоя маска, трябва да се уверите какъв тип е кожата ви. Можете да го направите, като обърнете внимание  как реагира тя най-често. След определяне на типа кожа, изберете маска за лице, която най-добре ви подхожда. Например, за сух тип кожа ще използвате такава маска, която да хидратира и овлажнява, а за мазна кожа може да се спрете на маска, която извлича излишната мазнина от кожата.
Маските с глина и кал са най-подходящи за мазна кожа. Те изсъхват в кратък период от време и се считат за детоксикираща маска. Този вид маски отварят  порите и премахват черните точки. Те абсорбират излишната мазнина в кожата, което е известно, че причинява пъпки и акне. Стягащите маски обикновено се използват против бръчки, тъй като те стягат и укрепват кожата.
Маските могат да се нанасят по шията, раменете и ръцете. Тези области са изложени на ежедневния екологичен стрес и се нуждаят от повече глезотии. Те са идеални, за да върнете блясъка на кожа си.

Posted by at юни 19, 2012
Filed in category: Козметика,

Comments are closed.