Опияняващи парфюми – как действат те?

Търсите ли си опияняващи парфюми, които да повлияят на емоциите ви, да събуждат изгубени спомени или дори да провокират скрити желания? Вземете си маркови парфюми, които отговарят на вашата същност и да подчертават вашата индивидуалност. Всъщност тайната на привидно мистичните сили на аромата се крият в обонятелната памет на всеки човек. Познатия аромат предизвиква забравени спомени, които могат само за миг да ви прехвърлят до друго място или време. Какво точно представляват парфюмите ми как работят те?

  • Парфюми vs. Одеколони

Създаден с голяма концентрация на масла и по-малко алкохол спрямо тоалетната вода или одеколона, аромата на парфюмите е по-скъпи, но и по-дълготрайни. Ако не разполагате с много излишни пари за парфюми, тогава тоалетната вода и одеколоните са най-доброто решение за вас, тъй като техния аромат не се различава по нищо от този на парфюмите. Единствената разлика е в интензивността на аромата, който е по-слаб, заради по-малкото количество на етерични масла.

  • Приложение върху пулс точките

Аромата на всички мъжки и дамски парфюми е най-силен, когато се прилага директно на пулс точките, известни още като горещи точки, излъчващи телесна топлина. Можете да намерите горещи точки зад ушите, в основата на гърлото ви, от вътрешната страна на лактите, китките ви и зад всяко коляно. Когато температурата на тялото ви се покачи, алкохола от парфюмите се изпарява. Това се случва през първите 20 минути след като нанесете аромата.

  • Връхни нотки, сърдечни нотки и базови нотки

Връхните нотки са първите и най-беглите аромати в парфюмите. Те имат отличителен аромат, които често е предназначен да направи силно първо впечатление. След като връхните нотки се изпарят, аромата преминава към следващото ниво, т.е към сърдечните нотки. Техният аромат може да бъде на цитрусови плодове, цветя, горски, мускусен, свеж или секси. Трайността им е от 4 до 6 часа. Най-накрая се аромата се развива и достига до базовите нотки, които ще ухаят още няколко часа. Парфюмите ухаят най-добре, когато са се слели с химията на тялото ви, след като топлината на тялото ви е оставила далеч връхни нотки. За да се радвате максимално дълго време на вашите парфюми е добре да ги съхранявате на места, където не са пряко изложени на слънце, тъй като слънчевата светлина ще повредят отличните им свойства.

Posted by at май 8, 2012
Filed in category: Козметика,

Comments are closed.