Морски круизи – за и против

Хората, които никога през живота си не са пътували по море, често изказват негативни отзиви, на които сами си вярват. Все пак, струва ли си да ходим на морски круизи и струва ли си да похарчим куп пари за това?
Първото, което спира хората да заминат на морско пътешествие е страхът от морската болест. Те имат право в известна степен, ако корабът, с който възнамеряват да пътуват е някоя стара черупка. Новите и модерни круизни кораби имат стабилизатори, които неутрализират вълнението. Впечатленията на хора, завърнали се от круизи с подобни плавателни съдове споделят, че понякога може да се появи леко замайване и това е всичко. Разбира се, морето се вълнува, понякога има и бури с големи вълни. Това е една от атракциите на морскиет круизи и разликата им от обикновените екскурзии по суша.
Второто притеснение е, евентуално корабокрушение и потъване на кораба. Круизните кораби винаги избягват да пътуват при опасност от бури и тайфуни. Освен това са много надежни и дори да има авария, веднага идва помощ, защото повечето преходи са близо до бреговете.
Един от мотивите, да избягват морски круизи за някои хора е клаустрофобията – каютите били тесни и неудобни. Това е така, макар че на круизните кораби най-скъпо платените каюти по нищо не отстъпват на най-луксозните апартаменти в елитните хотели. В стандартните каюти има сложени големи огледала, за да изглежда помещението по-голямо. В каютата пасажерите прекарват само нощта. В нея влизат само за сън или за да се преоблекат и изкъпят. През останалото време са на палубата, на екскурзия в някой пристанищен град или ползват фитнеса, спа центъра или се занимават с други развлечения.
Една голяма заблуда относно морските круизи е мнението, че това е само за много богати хора. Всъщност, има луксозни круизи, които се осъществяват с първокласни лайнери и хората, които могат да си ги позволят на са с наистина големи финансови възможности. Повечето круизи обаче са предназначени за масовия турист, предлагат се пакети All Inclusive и когато човек се качи на борда, може да решава сам за какви атракции да дава допълнителни средства.
Няма човек, който поне веднъж в живота си да не е мечтал да се качи на някой кораб и да отплава към далечни страни. Морските круизи осъществяват тази мечта и хиляди хора по света се възползват от офертите за ваканция на туристически лайнер.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Морски круизи - за и против, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Posted by at април 21, 2012
Filed in category: Туризъм,

Comments are closed.