Забележителностите във Велинград и околността

Ако решите да посетите Велинград, имате възможност се насладите на редица забележителности в града и околностите. Откъде да започнем? На първо място, трябва да знаете, че в областта Чепино са разположени редица луксозни СПА хотели -Камена, Велина, Свети Спас, Клептуза, Селект и Акватоник.
Тук се намира и популярната пещера Лепеница, известна с подземната река и с поразителната находка от седем пещерни бисера. Не може да се пропусне и езерото Клептуза, познато с лековитата минерална вода и прекрасния въздух.
Крепостта Цепина, разположена близо до село Дорково. Това е място със значителна историческа стойност. Непременно идете и го вижте – няма да съжалявате!
Трябва да отбележим задължително и курорта Юндола. Заради уникалната си ски писта, където се провежда световното първенство по ски спускане, курорта си е спечелил голяма популярност както сред туристи, така и сред професионални спортисти. Терена там е изключително благоприятен за всякакви зимни спортове.
Имате голям избор от хотели във Велинград . Луксозни и приятни за прекарване на почивката.
Само на 50 километра от Юндола пък се намира спортният комплекс “ Белмекен“. Той е на 2050 метра надморска височина и е предпочитано място от много хора, които обичат да поддържат добра форма. Центърът е на 140 километра от столицата.
Това не е всичко. Има и още няколко невероятни места, които трябва да видите.В местността “ Цигов чарк “ и язовир Батак например можете да прекарате прекрасни моменти, и то на много достъпни цени. Двете места се намират в близост до Ракитово. Решите ли да посетите град Батак, ще попаднете в плен на българската история. Градът е на 28 километра от Велинград. Там ще научите много от популярния Исторически музей и църквата “ Света Неделя “- най-старата в България.
Вижте и двата резервата “ Беглика “ и “ Дупката “-много красиви местности. “ Дупката “ дори е под защитата на ЮНЕСКО. В крайна сметка, всяка подобна обиколка из България доказва, че забележителностите и природата тук няма как да не предизвикат интерес.

Posted by at април 6, 2012
Filed in category: Туризъм,

Comments are closed.