Сувенири – подарък или рекламно средство

Преди всеки празник се чудите какъв подарък да купите за любимия човек, роднина или приятел, като задължително трябва да бъде по-хубав от миналата година. С течение на времето тази задача става все по-трудна и по-отегчаваща, затова в тази статия ще ви дадем няколко интересни идеи подаръци тип сувенири. Повечето подаръци сувенири са универсални, но има сувенири, подходящи само за жени или мъже. Интересен подарък за мъж е комплект за вино, който се състои от пет части – кожена кутия за две бутилки, тирбушон, тапа, ринг и лиек. Ако търсите нещо не толкова луксозно, но стилно, добър избор са табакерите, пепелниците и запалките с красив дизайн, но ако получателя на подаръка не е пушач, може да му подарите стилна манерка. За дамите има различни и много красиви кутии за бижута във формата на фаберже, различни видове животни и със съвсем изчистен и елегантен дизайн. Универсален подарък са фигурите сувенири от дърво, които са подходящи и за двата пола. Най-популярни са дървените фигури, имитация на пистолет и музикалните къщички.

Освен за подарък, сувенирите са най-разпространеното средство за реклама през последните години. Едва ли има човек, който не е получил подарък химикалка, чаша, календар, тефтер с логото на някоя фирма. Тези сувенири, които се подаряват на конференции, панаири, изложби, търговски изложения и делови срещи се наричат рекламни сувенири. Тези сувенири предлагат предимства, които не могат да предоставени от други медии. Като например рекламните химикалки, ще бъдат използвани дълго време от потребителите и по този начин, всеки път, когато ги използват ще си спомнят за името на фирмата. Повечето клиенти, които са получили сувенири, остават с добро впечатление за фирмата и са склонни да продължат да работят с нея. Повечето сувенири, които се подаряват са химикалки, тефтери, календари, папки с бранда на фирмата, докато по-специалните бизнес партньори получават луксозни сувенири, като дизайнерски писалки, ключодържатели и други луксозни сувенири. Рекламата чрез подаряването на сувенири има много по-голям и траен ефект, отколкото тази във вестниците, сайтовете и списанията.

Идеята на повечето сувенири, е да ви носят спомени за мястото, което сте посетили, като с дизайна си илюстрират бита, културата и историята на селището или държавата. Най-популярни са магнитните сувенири, които има в почти всеки дом. Те са станали любими сувенири на милиони хора, а основното им предимство, че прилягат добре на всеки хладилник и не са много скъпи, което ги прави подходящ подарък при нискобюджетно пътуване.

Posted by at март 19, 2012
Filed in category: Хора,

Comments are closed.