Много сме различни, а толкова си приличаме !

Когато за първи път чух парчето „ Ai Se Eu Te Pego ” си казах , че това е много яка песен , в последствие ми стана много интересно, за какво точно се пее, защото този човек, повтаряше доста често, някои от думите, и си помислих, че би било любопитно, да си намеря превод на текста от някъде. След кратко търсене, установих че текста на тази песен, не е от най – богатите на думи, и веднага ми хрумна да проверя дали не съществува наша си алтернатива, която да е малко по-задоволителна, и да предизвиква сходни емоции.

Оказа се, че интуицията ми, не ме е подвела, и попаднах на едно невероятно парче от близкото минало, което е доста по-богато, от към съдържание и ритми, не съм проверявал, но май, е и по-дълго, като времетраене. Веднага реших да си намеря целият текст, и да ги сравня, за да видя, на какво се дължи световния успех на „Ai Se Eu Te Pego”, а нашето си парче , тъне в забрава, и само върли фенове, си спомнят за него , с носталгия и мъка.
Искрена , лека сълза, тръгва по лявата им буза, когато се сетят, за невероятните движения и огромните вълнения, които предизвикваше, това уникално музикално произведение, на всички места, на които можеше да се чуе. Тези върли фенове на нашенското, не спират да си задават въпроса, как песни с подобни текстове, и не толкова различен ритъм, могат да имат такава различна популярност.

Същите тези върли фенове, винаги ще избират нашенското, и ще са доволни от това, защото по-добро от нашенското нЕма.Нашенската песен си е уникална, сама по себе си, няма аналог , но просто не е имала шанса да напусне милата ни родина, ако беше излязла извън границите на страната ни, със сигурност би могла да задмине по популярност  „Ai Se Eu Te Pego

Сигурно вече се чудите, кое може да е това парче, защото не сте му от най-върлите фенове, или сте били прекалено малки, за да го помните, м-м-м-да, добре тогава, парчето може да намерите ТУК :).
Искам и ние да си имаме световно известна песен, и да не търся преводи, а да си я разбирам, и всички да започват да танцуват, когато я чуят, вярвам че някой ден това ще се случи, но до тогава ще си слушаме „Ai Se Eu Te Pego” или други подобни песни , на други хора, които могат да направят от една обикновена мелодия, невероятен хит.

Написано от неизвестен автор  🙂

Posted by at февруари 26, 2012
Filed in category: Блогове,

Comments are closed.