Уеб Дизайн

Уеб дизайна е процес при който се създава визията на сайта. Текстове, картинки мулти-медийни и интерактивни елементи се използват от уеб дизайнера за да създаде визията на страницата. уеб дизайнерите използват различни езици за тази цел, най-популярните и използвани са HTML за структурата и CSS за представянето и, както и JavaScript с който се добавя интерактивност на страниците на сайта ви.

Най-добра практика

Уеб дизайна включва писането на валиден HTML и CSS код, който е лесен за разбиране и корекция при проблем или желание за промяна на визията. HTML и CSS са фундаментални технологии за правене на уеб сайтове. (X)HTML за структурата на съдържанието и CSS за начина на нейното изобразяване. Чрез разделянето на двата елемента се постига лесно управление и показване на информацията. Так във всяка една вътрешна страница се постига един и същи тип информация да се показва по един и същи определен начин. Менютата да се изобразяват по един начин, основния текст по друг и т.н. Чрез CSS може да се манипулира изобразяването на всеки един компонент едновременно във всички вътрешни страници.

Хубавият уеб дизайн

Може да се каже, че приятни  уеб дизайн е силно свързан с развитието на на всеки един уеб сайт. Когато потребителите тръгват да използват вашия уеб сайт, това което ги задържа в повечето случай е приятния дизайн на сайта. Например ако имате онлайн магазин е много важно да вашият уеб дизайн да предразполага хората / клиентите да разглеждат стоките и услугите. Ако вашия уеб дизайн не е удобен за ползване то те биха напуснали сайта по рано и биха потърсили стоката си на друго място.

Добрият уеб дизайн

В дизайна трябва да се внимава много с два фактора. Лесно използване и достигане до желаната информация. Лесно ориентиране в съдържанието на сайта. И от друга страна – естетическата част на сайта трябва да бъде приятна за ползване, към която спадат графични елементи, ефекти, анимации и цветове подходящи и не дразнещи окото.

Правилното съчетаване между тези елементи води до успех на вашия уеб сайт.

Вашият коментар