Изработка на сайтове

Изработката на сайт представлява организиране и показване на вашата информация в интернет. В повечето случаи за тази цел се ползват две основни CMS системи, едната е Joomla а другата WordPress. И двете системи си имат своите предимства от една страна WordPress е много удобна и бързо стартираща блог платформа, с която можете много лесно да създадете вашия персонален блог. От друга страна Joomla е много функционална система с която можете да направите всякакви сайтове с всякаква функционалност. Към Joomla има създадени хиляди допълнителни модули, които разширяват базовите възможности на сайта . За допълнителна информация свързана с изработка на сайт.

Относно Уеб дизайна на сайта нещата стоят по следния начин:

Използване на готови темплейти / визии

При този вариант вие може да избирате между хиляди готови визии на сайтове. Предимството на този вариант е че сайта става по-бързо и по-евтино. Съществуват безплатни и платени, като платените варират между 50$ и 100$.

Използване на индивидуален дизайн

В този вариант трябва да разполагате с допълнителен бюджет за вашия сайт, който ще бъде необходим за направа на визията. Ще трябва да се срещнете с дизайнер да му обясните какво искате и как си представяте да изглежда бъдещия ви сайт и той да го нарисува. След като се съгласува визията на сайта, той трябва да се „нареже“ процес при който от нарисуваната картинка се създава темплейт за определената визия Joomla, WordPress или друга система.

Оптимизация на сайт

При тази стъпка се правят различни популяризации на сайта ви, като в зависимост от това, колко са конкурентни думите е необходима по-голяма/по-дълга seo оптимизация. Това е процес при който се прави така, че Google да показва вашия сайт пред другите при търсене на определени думи.

Хостинг

мястото, където ще се намира вашия сайт или където се хоства. Това са специални зали с осигурен резервиран достъп на Интернет, ел. захранване и климатизация. Цените за качествен хостинг започват от около 3лв. на месец.

Домейн

Името на сайта. Това е името, което се пише в браузъра за да се отвори вашия сайт и с което той се локализира/открива в интернет. Цените варират от 16 до 20лв. на година в областите .com, .net, и .org . За добри резултати в google се препоръчва ползването на .com.

Вашият коментар